Trabzon tekstil ve ayakkabı sektörü dünyaya açılıyor

TTSO- Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) tarafından hazırlanan, şehirdeki tekstil ve ayakkabı firmalarının ihracat, buna bağlı olarak üretim ve istihdam kapasitelerinin artırılmasının hedeflendiği Tekstil ve Ayakkabı Kümelenmesi UR-GE Projesinin açılış ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

TTSO tarafından hazırlanan, Ticaret Bakanlığı’nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) Programı kapsamında desteklenen Trabzon Tekstil ve Ayakkabı Kümelenmesi UR-GE Projesinin İhtiyaç Analizi ve Yol Haritası Açılış ve Bilgilendirme Toplantısına TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Meclis Üyesi Celal Çağatay Saka ve proje katılımcısı 17 firmanın temsilcileri katıldı.

 Toplantıda, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan UR-GE Tebliği çerçevesinde yürütülecek faaliyetler hakkında katılımcılara bilgi verildi. Sunumlarda proje kapsamında ilk adım olan İhtiyaç Analizi faaliyeti öncesinde firmalara süreçle ilgili bilgilendirme yapıldı. İhtiyaç Analizi sonucunda hazırlanacak rapor doğrultusunda, firmalara yönelik planlanacak eğitim ve danışmanlık hizmetleri, yurt dışı pazarlama ve alım heyeti organizasyonları ile kümelenmenin tanıtım faaliyetleri hakkında detaylar paylaşıldı. Toplantının sonunda katılımcı firmalar ile proje yetkilileri arasında fikir alışverişine imkân tanıyan bir soru-cevap bölümü gerçekleştirildi.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon’da önemli bir geçmişi ve altyapısı bulunan tekstil ve ayakkabı sektörünün uluslararası alana açılması ve ihracat kapasitesini artırması için uygulamaya koydukları projenin verimli şekilde ilerlediğini ifade ederek, “Çeşitli sektörlerde yürüttüğümüz kümelenme projeleriyle firmalarımıza değer katıyoruz” ifadesini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber