TTSO Macaristan’da Türk Yapı Market projesi için arazi talep etti

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon ve bölgedeki firmaların Macaristan aracılığıyla Avrupa ülkelerine ulaşması için Budapeşte’de Türk Yapı Market kurmak istediklerini belirterek, arazi konusunda Büyükelçi Matis’ten destek istedi ve projeyle ilgili bilgi verdi.

MATİS: ARTIK ÇALIŞMA VE İŞ YAPMA ZAMANI

Macaristan’ın Trabzon Fahri Konsolosu Umut Durbakayım ve büyükelçilik ticaret ataşelerinin de yer aldığı ziyarette konuşan Büyükelçi Matis, “Pandemi öncesinde Trabzon ve Türkiye iyi her geçen gün iyiye giden ilişkilerimiz vardı. Pandemi döneminde bu ilişki biraz durakladı ancak artık pandemi sona erdi. Şimdi iş yapma ve çalışma zamanı diyebiliriz. Trabzon ile Macaristan arasında çok daha fazla işbirliği olması gerektiğini düşünüyoruz. Potansiyel yüksek. Türkiye ile daha fazla iş yapmak arzusundayız. Bu nedenle Macaristan İhracatı Teşvik Ajansı yurtdışı ofislerinden birisini İstanbul’da açtı. Ayrıca Macaristan Eximbank da İstanbul’da bir ofis açtı. Türkiye’de 4 tane ticaret müşavirimiz görev yapıyor. Gerçekten işbirliği yapacağımız birçok alan bulunuyor. Sizi ve ekibinizi de tebrik ediyor ve görev döneminizde başarılar diliyorum” dedi.

BAŞKAN ÇELEBİ YAPI MARKET PROJESİ İÇİN ARAZİ İSTEDİ

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Türk – Macar dostluğunu benimseyen bir anlayışta olduklarını belirterek, “Göreve bugün başladık ve ilk olarak sizleri ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sanayi ağırlıklı bir yönetimiz. Avrupa’da düşündüğümüz birkaç projemiz var ve Avrupa’ya giriş ayağı olarak planladığımız ülkelerden birisi de Macaristan. Macaristan sıkı bağlarımız olan bir ülke ve işbirliği yapma arzusundayız. Macaristan’da Türk ürünlerinin satılacağı bir Yapı Market oluşturmak istiyoruz. Çinlilerin bu tür girişimleri var. Biz de bir Türk Pazarı yapmak istiyoruz Macaristan’da. Yaklaşık 50 dönümlük bir araziye ihtiyacımız var. Trabzon ve bölgedeki yatırımcılar olarak Macaristan’da böyle bir projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Macaristan ve hinterlandındaki Avrupa ülkelerine buradan ulaşmayı amaçlıyoruz. Türk ürünleri kaliteli ürün haline geldi. Türk işçileri de potansiyelleriyle aranılan elemanlar oldu. Pandemi sürecindeki boşlukta yavaşlayan ilişiklerimizi daha da hızlandırıp iyi bir noktaya geleceğimizi umuyorum” diye konuştu.

Büyükelçi Matis ise Erkut Çelebi başkanlığındaki yeni yönetimin ağırladığı ilk heyet olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Güzel bir proje. Macaristan yatırım almak için çabalayan bir ülke. Yatırım teşvik sistemimizi buna göre oluşturduk. Schengen sınırları içinde en az masrafla yatırımı Macaristan’da yapabilirsiniz. Bu konuda bilgi akışını sağlayarak sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyacağız. Macaristan Yatırım Teşvik Ajansı vasıtasıyla sizlere yardımcı olmak isteriz” dedi.

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, ziyaretin anısına konuk büyükelçiye plaket takdim etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber