banner240
banner237
banner238

HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI TRABZON’A HAYAT KATTI

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Ortahisar Halk Eğitimi Merkezince yürütülen faaliyetlerde; dün akşam, Ganita’dan Faroz’a yoğun bir katılımla yürüyüş gerçekleştirilerek halk eğitimi merkezlerinin vatandaşlara sunduğu öğrenme olanaklarına dikkat çekildi.

Bugün Millet bahçesinde yapılan törende 18 ilçe halk eğitimi merkezinin üretimleri, kamu kurum ve kuruluşlarının kendi bünyelerinde yapmış oldukları çalışmalar halka açıldı.

Açılış törenine; Trabzon Valisi Sayın İsmail Ustaoğlu, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ferhat Davran, İl Milli Eğitim Müdürü Evren Görmüş, çok sayıda protokol üyesi ve yoğun bir halk kitlesi katılım gösterdi. Törende konuşan Vali Ustaoğlu:

‘’Trabzon pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış, bünyesinde pek çok kültürü barındıran kadim bir şehirdir. Bu tür etkinliklerle sahip olduğumuz zenginlik sergilenmiş aynı zamanda da hatırlanmış oluyor. El emeği göz nuru ürünlerimizin ticari olarak da kazanca dönüşmesi, Milli Eğitim Bakanlığımızın sunmuş olduğu olanaklar doğrultusunda gerçekleşmektedir. Bu güzelliğin ortaya çıkmasında emek sahibi olan tüm kurum ve kuruluşlarımızı tebrik ediyor; hepinizi muhabbetle selamlıyorum’’ şeklinde konuştu.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ferhat Davran da yaptığı konuşmada:

‘’Genel Müdürümüz Hüseyin Burak Fettahoğlu’nun tensipleri doğrultusunda yürüttüğümüz faaliyetlerimizde, öğrenmenin her yaşta ve herkes için olanaklı olması ilkemizle halk eğitimi merkezlerimiz ve olgunlaşma enstitülerimizde, vatandaşlarımıza hizmet etmeye kararlılıkla devam ediyoruz. İstihdam, değişim ve dönüşümün adresi olan Hayat Boyu Öğrenmenin tüm yurtta bir şenlik havası içerisinde kutlanmasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza, müdürlüğümüz adına teşekkür ediyoruz’’ dedi.

‘’HAYAT BOYU YANINIZDAYIZ’’ DİYEN GENEL MÜDÜRLÜĞÜMÜZE ŞÜKRANLARIMIZI SUNARIZ

İl Milli Eğitim Müdürü Evren Görmüş yaptığı konuşmada:

‘’Üreten halk eğitimi merkezlerimiz, değerlerimizi yaşatmak ve vatandaşlarımıza birbirinden kıymetli iş olanakları sağlamak anlamında her geçen gün ciddi bir yükseliş göstermektedir. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülen faaliyetler yoluyla görünürlüğü artan ve ‘’hayat boyu yanınızdayız’’ sloganında olduğu gibi her koşulda vatandaşlarımızın yanında olan başta Genel Müdürlüğümüze, 18 ilçe halk eğitimi merkezimize, tüm kurum ve kuruluşlarımıza, kursiyerlerimize ve destekleriyle her daim yanımızda olan Sayın Valimize şükranlarımızı sunuyoruz’’. Şeklinde konuştu.

‘’HALK EĞİTİMİ MERKEZLERİMİZ VE OLGUNLAŞMA ENSTİTÜLERİMİZ DÜNYAYA BEDELDİR’’

76 Yaşında emekli resim öğretmeni Cevher Karslı, katıldığı olgunlaşma enstitüsü kurslarından bahsederken;

‘’Bu kurslara tedavi niyetiyle geliyorum. Bu kurslarımız on tane üniversiteye bedel. Burada sahip olduğumuz öğrenme olanaklarıyla yaşamın içinde kalıyoruz. Burada uçan kuştan karıncaya herkes çok şanslı’’ diyerek duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber