banner240
banner237
banner238

Usta Öğreticilik Belge Töreni

Müdürlüğümüz tarafından düzenli olarak here yıl en az üç defa yapılan “Usta Öğreticilik İş Pedagojisi”kurslarından bir tanesi daha 09-20 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Merkez Müdürlüğümüz tarafından 2018 yılında birincisi, Eğitim öğretim yılında ise üçüncüsü düzenlenen Usta Öğreticilik Kursunu başarıyla bitiren kursiyerler için Belge töreni Arsin Deniz Yıldızı Restaurant tesislerinde gerçekleştirildi. Düzenlenen belge törenleri ilimizde sürekli olarak halka açık faklı yer ve mekânlarda gerçekleştirilerek Mesleki Eğitimin farkındalığını artırmaya gayret edilmektedir.

Kursa çeşitli meslek dallarından yaklaşık 120 kursiyer başvuruda bulundu. Kurs süresince eğitime düzenli devam eden ve sınavda başarılı olarak kursu bitiren 79 kursiyerin belgeleri, Ortahisar Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet AKPINAR’ın göreve geldiği günden bu yana geleneksel hale dönüştürülen bir törenle verildi.

Usta Öğreticilik Belge törenine bu dönem eğitime katılan ve yapılan sınavda başarılı olarak belge almaya hak kazanan Usta Öğreticilerimiz yakınları ile birlikte katılmışlardır. Ayrıca törenimize Bakanlığımız İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanlığı Şube Müdürü Yaşar Baki ALTUNBAŞ Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür KÖSE Ortahisar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman ADIGÜZEL, Genel Müdürlüğümüz Uzmanları Aydın YAVŞANCI, Okan DOĞAN, Ankara Ahi Evran Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Emin DOĞRUYOL, Merkez Müdürü Mehmet AKPINAR, Merkezimiz Müdür Yardımcılarından, Özcan AKKAYA, Osman Burçin ALICI ile Fatma ŞAHİN Öğretmenlerimizden Erkan İsmail AKSOY, Emine AYDIN, Taşkın YILMAZ, Murat ULUSOY ve Selçuk TOPALOĞLU iştirak etmişlerdir. Programın sunuculuğunu Merkezimiz öğretmenlerinden Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Öğretmeni Emine AYDIN yapmış olup, bu programda ve önceki programlarımızda görev alan katkı veren tüm öğretmen ve yönetici arkadaşlarımıza teşekkürü bir borç biliyoruz.

Törende açılış konuşmasını yapan Kurum Müdürü Mehmet AKPINAR “ Özellikle buraya kadar gelerek etkinliğimize iştirak eden Bakanlığımız yöneticilerine şükranlarımı sunuyorum, Ayrıca her etkinliğimizde desteğini yakından hissettiğimiz Ortahisar ilçe yöneticilerimize çok teşekkürü ediyorum. Çağın gereklerine uygun mesleki eğitim faaliyetlerini yerine getirmenin en önemli unsuru becerikli yetenekli ve ahlaklı insan unsurudur. Bizde Hükümetimiz ve Bakanlığımızın son zamanlarda öne çıkardığı ve bizimde beklentimiz olan ahlaklı saygılı mütevazı kısacası değerlerini bilen sahiplik eden ve bu değerler ışığında hizmet üreten bu hizmeti de çağın gereklerine uygun teknik ve beceride yerine getiren insan yetiştirme gayretindeyiz. Bu bağlamda beklentilerimize uygun eğitim verdiğimiz siz değerli usta öğreticilerimizle de iş ortamlarında bu hedeflere yönelik çocuklarımızı birlikte eğitmeye gayret edeceğiz. Mesleki kariyerimde bu eğitimden geçmiş hiçbir usta öğreticimizle uyumsuzluk yaşamadık. Bu nedenle tüm meslek erbabı vatandaşlarımızın devletin teşvik ve imkânlarından daha kolay faydalanmaları için nesillerimizin daha müreffeh olması için bu eğitimlere katılmaya davet ediyorum” dedi. Tüm davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Daha sonra Usta Öğreticiler adına İnanç YILMAZ görüşlerini belirterek, “çok faydalı bir eğitimden geçtiklerini bunun heyecanını yaşadıklarını, bu eğitimde bize fırsat veren destek olan Okul Müdürüme Öğreticilerime arkadaşlarım adına çok teşekkür ederek hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Bakanlığımız Şube Müdürü Yaşar Baki ALTUNBAŞ ise yaptığı konuşmada Mesleki Eğitimi ve Mesleki Eğitim Merkezlerini çok önemsediklerini bu nedenle Müdürümüzün davetine kayıtsız kalamadık ve bir seminer görevi nedeniyle bulunduğumuz yerden 2 saat süren bir yolculuğun ardından sizinle beraber olmayı tercih ettik. Çok mutluyuz ve yapılan çalışmaları yerinden görmek böyle başarılı aktivitelere tanıklık etmek bizleri gururlandırdı. Bu bağlamda Ortahisar Mesleki Eğitim Merkezi Müdürüme şahsında bu etkinliğe katkı veren öğretmenlere yöneticiler çok teşekkür ediyorum dedi.

İlçemiz Milli Eğitim Müdürü Şükür KÖSE’de “Mesleki eğitim Merkezi Müdürlüğünün çalışmalarını yakından takip ettiğini çok değerli bulduğunu ancak toplumdaki algının bu okullara bakışı olumsuz etkilediğini herkesin Fen ve Anadolu liselerine gitmek istediğini ancak bir çoğunun ileride hayal kırıklığı yaşadığını belirterek işte burada çok yakınımızda hemen iş hayatına atılacak hatta hiçbir öğrencisinin istihdam yönünden sıkıntı çekmediği kurumlar var bu nedenle insanımızın dikkatini buralara çekmek istiyorum” dedi, sözlerinin devamında usta öğreticileri tebrik ederek bu etkinlikleri sürekli hale dönüştüren Ortahisar Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet AKPINAR’a ve ekibine teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Daha sonra belge törenine geçildi ve gruplar halinde belgelerini alan kursiyerlerimizin heyecan ve mutulukları gözlerinden okunuyordu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber