Vali Ustaoğlu’nun İlköğretim Haftası Mesajı yayımladı

Çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma ufku ve hedefleri doğrultusunda, ilim ve irfan yolculuğu, yediden yetmişe tüm milletimizin müşterek gayesi ve mücadelesidir. 

​Bugün Aziz Milletimizin geleceğini emanet edeceğimiz sevgili çocuklarımızın yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamasının mutluluk ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. 2022-2023 eğitim-öğretim yılının; milletimiz ve devletimiz için hayırlı olmasını, evlatlarımıza başarı ve mutluluklar getirmesini temenni ediyorum.

​Sağlıklı, mutlu, huzurlu ve güven içerisinde yaşamak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak, ancak ve ancak bilinçli, birikimli ve donanımlı bir eğitim ve öğretimle mümkün olabilir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.” sözleri, eğitimin önemini bizlere açıkça ifade etmektedir. 

​Bizlerin de ülke olarak ortak gayesi, hayat boyu eğitimi benimseyen, modern dünyada söz sahibi olabilen, evrensel değerlerin yanında millî ve manevî değerlerine sahip çıkan, kendine güvenen, sorgulayan, ülkemizi geleceğe taşıyacak nesiller yetiştirebilmektir. 

Bu duygu ve düşüncelerle 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ilimize, ülkemize ve eğitim camiamıza hayırlı olması temennisiyle öğrenci ve öğretmenlerimizin ‘İlköğretim Haftası’nı kutluyor, başarılar diliyorum.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber