2022’de üretim, üretim, üretim…

Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyyüp Ergan yeni yılı her alanda “Üretim, üretim, üretim” diye değerlendirerek, bunun el birliği ile yapılması halinde 2023 için konulan hedeflere ulaşmada önemli bir mesafe kaydedileceğine dikkat çekti.

Başkan Ergan Trabzon Ticaret Borsası’nın resmi internet sayfasında yer alan açıklamasında, 2021’in son çeyreğinin ekonomide büyük sarsıntılarla geçtiğini, 2022 yılının tamamen üretim odaklı ve teşvikli geçmesi halinde, bu olumsuzlukların ortadan kalkarak, gelecek adına umutlu ortam yaratabileceğini ifade etti.

Başarı için borsanın sloganı olan “Çok çalışıp, çok üretip, çok satıp, çok kazanmak” hedefinden asla vazgeçilmemesi gerektiğine vurgu yapan başkan Ergan açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın “üretim ve ihracat odaklı” diyerek sözünü edip, her aşamada desteklenmesi için gereken talimatları verdiği sistemin temeli de zaten budur. Özellikle günümüzde öncelikli sektör haline gelen tarım ve hayvancılıkta teknolojileri de kullanarak yapılacak yatırımlara öncelik verilmesi, desteklenmesi hem halkımızın beslenmesine, hem de fazlalık üretimle gerçekleştirilecek ihracatla dünyanın da bundan yararlanmasına, dolayısıyla Türkiye’nin ihracatının artarak dış ticarette en azından dengeli bir tablonun ortaya çıkmasına neden olacaktır.”

“Tarımda birim alandan verimin arttırılmasına öncelik tanınıp, atıl durumda olan arazilerin de değerlendirilmesi ile arttırılacak tarımsal ve hayvansal üretim ile Türkiye, son yılların ortalaması ile yıllık 20 milyar dolar civarında olan bu alandaki ihracatını 2’ye, 3’e çok rahatlıkla katlayabilecektir” diyen Eyyüp Ergan, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Böylece ihracatımızın da yukarı çıkmasına vesile olacak uygulama, aynı zamanda özellikle kırsal kesimde istihdamın artmasını, köyden kentlere olan göçün tersine dönmesini de sağlayacaktır. Dolayısıyla kentleşme ile yaşanan sosyo-ekonomik problemlerin de azalmasına neden olacaktır. Onun için 2022 yılını her alanda ‘Üretim-Üretim-Üretim’ diyerek değerlendirmeliyiz. Bu değerlendirmeyi hep birlikte el ele vererek, her şeyin çoğu ile yapmalıyız.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber