banner240
banner237
banner238

CHP’Lİ AHMET KAYA;  “FINDIK FİYATI HALA AÇIKLANMADI”

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, fındık üreticilerinin fındığını toplamaya başlamasına rağmen fındık fiyatlarının hala açıklanmamasına dikkat çekti. Fındık üreticilerinin dört gözle açıklanacak fiyatları beklediğinin altını çizen Kaya, “Bu sıcaklarda, bu nemde, ter içinde fındığını toplamaya başlayan üreticilerimiz ülkeyi yönetenlerin fındığa iyi bir fiyat vermesini bekliyor. İyi fiyat, üreticilerimizin beklediği fiyat 35 liradır. Biz bu fiyatı laf olsun diye söylemiyoruz. Son 5,6 yılın piyasa ortalamalarına göre fındığın alım fiyatı ortalama 4 dolardır. 4 dolar da 35 lira yapıyor. Fındığın hakkı budur, Fındık üreticilerimizin emeğinin, alın terinin karşılığı budur. Her şeyin fiyatının yüzde yüz arttığı bir ortamda fındık fiyatları 35 liradan az açıklanırsa, üreticilerimize haksızlık yapılmış olacaktır. Üreticilerimizi memnun edecek, mutlu edecek, üreticinin emeklerini ve maliyetlerini karşılayacak fiyat 35 liradır” dedi.

ÜRETİCİNİN SESİNİ DUYAN YOK

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde fındık sezonu başladı, ama üreticinin sesini duyan yok. Türkiye’nin ve Karadeniz Bölgesi’nin en önemli geçim kaynaklarından fındık; üreticisiyle, aileleriyle, işçisiyle yaklaşık 8 milyon insanın geçim kaynağı olmaya devam ediyor. Türkiye’ye 2 milyar doların üzerinde bir döviz girdisi sağlayan fındığın bu seneki kilogram başına maliyeti 22 lira 80 kuruş olarak hesaplandı. 500 bin fındık üreticisi, emeğinin karşılığını almak için sabırsızlıkla açıklanacak olan fındık fiyatlarını bekliyor. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, fındık üreticilerinin emeklerinin karşılığını alabilmesi için fiyatların 35 liradan aşağıda olmaması gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:

FINDIK, 35 TL’NİN ALTINA DÜŞMEMELİ

“Fındık zamanı geldi, üretici bahçesine girdi ve fındığını toplayıp harmanını sermeye başladı. Ama ülkeyi yönetenler hala fındığın fiyatını

açıklamadılar. Üretici merak içinde. Bu sıcaklarda, bu nemde kan ter içinde üretici fındığını toplamaya devam ediyor ve ülkeyi yönetenlerin fındığa iyi bir fiyat vermesini bekliyor. O iyi fiyat olarak da yapılan hesaplamalarda üreticiyi memnun edecek, üreticiyi mutlu edecek, üreticinin emeklerini ve maliyetlerini karşılayacak olan fiyat 35 liradır. Fındık üreticisinin maliyetleri ve masrafları çok arttı. Bu sebeple 35 liranın altında bir fiyatın, bu masrafları, maliyetleri karşılamaya yetmeyeceğini düşünüyoruz. Ve iktidarı bir an önce fındık taban fiyatını, fındık alım fiyatını açıklamaya davet ediyoruz.”

KILIÇDAROĞLU DA EN AZ 35 TL DEMİŞTİ…

“Bu sene fındık üreticilerimizin yüzünü güldürecek bir fındık fiyatının açıklanmasını bekliyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da partimizin grup toplantısında söylediği gibi fındık fiyatının en az 35 lira olması üreticilerimizin yüzünü güldürecektir. Fındığın hakkı budur" dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber