KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN OLACAĞI MAHALLEDE KORKUTUCU YANGIN MEYDANA GELDİ

Devrim Aktürk/Diyarbakır: Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi’nde kentsel dönüşümün yaşandığı Kaynartepe Mahallesi 231. sokakta korkutucu yangın meydana geldi.

Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi’nde kentsel dönüşümün yaşandığı Kaynartepe Mahallesi 231. sokakta korkutucu yangın meydana geldi. Meydana gelen yangında can kaybı yaşanmazken, evdeki mallarda büyük zarar yaşandı. Olaya ilişkin iki itfaiye aracı yangının olduğu alanda müdahalelerde bulundu.

Yaşanan Olaydan Çok Korktuk

Yaşanan olaya şahitlik eden mahalle sakini Enes Kayan;” Evden çıkarken yangının olduğu alana gittik ve ateşin büyüdüğünü gördük. Bu sırada çok korktuk. Ev içinde yaşlı bir amca yaşıyordu ama Allah'tan olayın yaşandığı yerde değildi. Ancak mal ve mülkleri zarar gördü. Çok şükür ki itfaiye araçları olaya hızla müdahale etti. İnşallah daha büyük zararlar meydana gelmemiştir” diye belirtti.

Olayın Yaşandığı Mahallede Kentsel Dönüşüm Gerçekleşecek

Bağlar Belediyesi Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun haftalar önce açıkladığı kentsel dönüşüm projesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanmasıyla çalışmalara başlanmıştı. Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, kentsel dönüşümün ilk etabını Kaynartepe Mahallesi'nde başlatacaklarını belirterek; "7 bin insanın yaşadığı alan bundan etkilenecek, 1354 yapı yıkılarak yerlerine yenileri inşa edilecek" diye açıklamıştı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber