banner240
banner237
banner238

ÖRS: MEMUR MAAŞ ZAMMINI ELEŞTİRDİ

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, memura yapılan maaş zammını eleştirdi “Yapılan zam hayal kırıklığıdır, alın teri masada bırakıldı” dedi.

Memur ve memur emeklisi maaşlarına yapılan zam ile ilgili bir açıklama yapan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs “Ak Parti Hükümeti ile Memur-Sen arasında yapılan, memur ve memur emeklisi olmak üzere toplam 6 milyon emekçinin 2022-2023 yıllarını kapsayan toplu sözleşme mutabakatı memur ve emeklilerde tam bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Bildiğiniz gibi;  Memur ve memur emeklilerinin maaşları için zam oranı 2022’nin ilk altı ayı için yüzde 5 + enflasyon farkı, ikinci yarısı için yüzde 7 + enflasyon farkı olarak belirlendi.
Enflasyonun yüzde 19‘lara ulaştığı, gıda enflasyonunun ise yüzde 30’ları aştığı ülkemizde yüzde 12’lik artış; memur ve memur emeklisini sefalete mahkûm etmek demektir. Ak Parti İktidarı ve Memur-Sen arasında yapılan Toplu Sözleşme görüşmeleri sonucunda 4 milyon memur ve 2 milyon memur emeklisi bir kez daha mağdur edilmiş, yok sayılmıştır.” dedi. 

Örs, açıklamasında toplu sözleşmede taraf olan Memur-Sen’in hükumetle masaya oturduğundaki taleplerini hatırlatarak şu ifadelere yer verdi; “Sendikaların görevi, Hükümetle işbirliği yaparak memuru ezdirmek değil, temsilcisi olduğu insanların hak ve hukukunu korumak, refah düzeyini yükseltmek için çalışmaktır.  Memur-Sen Hükümetle masaya oturmadan taban aylığa 600 TL seyyanen zam, 2022 yılı için yüzde 21, 2023 yılı için de yüzde 17 maaş artışı ve iki yılda yüzde 6 refah payı talebinde bulunmuştu.  Ama görüşmeler sonucu görüyoruz ki; Memur-Sen tüm artış taleplerini masada bırakmıştır. Ücretlere her yıl yüzde 3 oranında refah payı talebi de masada bırakılmıştır. Ramazan ve Kurban Bayramlarında ikramiye verilmesi talebi masada bırakmıştır. Tüm memurların yıl içinde bir üst vergi dilimine girmeleri nedeniyle her yıl yüzde 2-3 oranında maaş kayıplarının telafi edilmesi isteği masada bırakmıştır. Kısacası; memurlar bir kez daha aldatılmış, alın teri masada bırakılmıştır. Burada merak edilen soru: Görüşmeler esnasında ne olmuştur, neler yaşanmıştır da, memurun temsilcisi konumundaki sendika, herhangi bir direnç göstermeden hükumete teslim olmuştur? TÜİK’in düzeltilmiş verilerini baz alsak bile gıda enflasyonu yüzde 25 iken, son üç yılda elektriğe yüzde 122, doğalgaza yüzde 35 zam yapılmışken,  2021’in yalnızca ilk sekiz ayında elektrik zammı yüzde 17, doğalgaz zammı yüzde 12 seviyesinde iken 2022 yılı için yüzde 5+7, 2023 yılı için ise yüzde 8+6 artışa ‘evet’ demenin arkasındaki sır nedir?  Bunun adı memurun hakkını korumak değil,  teslimiyetçi bir düşünceyle, hükümetle işbirliği yapıp memuru ezdirmektir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber