RİZE BELEDİYE BAŞKANI RAHMİ METİN DOBRA DOBRA 2.5 YILIN HESABINI VERDİ

RİZE-Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin Belediye Başkan Yardımcıları ile birlikte basın açıklamasında bulundu.2.5 yıldır görevde olan Başkan Rahmi Metin ‘borç yükünün azaldığı ve kredi almıyorum hibe paralar bulursam alıyorum ’dedi.

Belediye Başkan Yardımcılarının da katıldığı toplantı da Başkan Rahmi Metin ’göreve geldiğimiz günden bugüne kadar yazılı ve görsel basının temsilcileri olarak halkı doğru kaynaktan bilgilendirme noktasında desteklerinize ve bu şehirde ortak bir akıl oluşturma noktasında hem şahsıma mesai arkadaşlarıma hem de şehrin menfaatine olan işlerdeki katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.

Kentsel dönüşümde Belediye Blokları ve Yağlıtaş başladı

Belediye Başkanı Rahmi Metin slayt gösterisi ile birlikte yaptığı açıklamada çalışmaları hakkında şunları söyledi’ Çarşı mahallesi Belediye Blokları, Yağlıtaş mahallesi 240 dönümlük bir alan 476 adet konut birinci etapta, toplamda ise 1500 daire, okul, işyerleri ve Cami’nin olacağı güzel bir mahalle konsepti binaların yapımına başlandı.

Deniz sitesi mevcut alanında 60-70 dairelik bina yapılabiliyordu. Biz buranın arkasında 1500 metrekarelik belediyenin bir yeri vardı park diye geçiyordu. Orayı da biz Deniz sitesi alanına ekleyerek, buradaki daire sayısını 108’e çıkardık. Yani burada vatandaşın bir yarım dairesi vardı artık bir dairesi olmuş olacak. Taşlıdere de aynı şekilde yıkılan binalarda kimse alım satım gerçekleştiremiyordu hane sahipleri ile oturup konuştum. Yerinde kentsel dönüşümü (kişi nerde ikamet ediyorsa oradan dairesini alma hakkını) hak sahiplerine sağlamış olduk. İnşallah buralarında dükkân üstü 6 kat ihaleleri yapılıp inşasına başlanacak.

Kültür Sokağı

Burası bizim 3 dönümlük bir alan. Kamulaştırması yaklaşık 10-15 milyon tutan. Yüzde elliden fazlasının kamulaştırılıp yıkımı gerçekleştirilen bir alan. Burası da hemen meydanın yanında oturulup çay içilebilecek güzel bir sokağa dönüştürmek istediğimiz içerisinde dört beş tane Rize evinin bulunduğu bayanların el işi satabilecekleri konsepte, kamu ve STK lara özel

amaçlı kültürel çalışmaların yapılması üzerine verilebilecek yürüme mesafesinde bir sokak. Burada yaşayan vatandaşlarımızı da mahallelerinden koparmadık, onlara da biraz yukarısında belediye olarak bir bina yapıyoruz.

Millet Bahçesi ve Belediye Sosyal tesisleri

Yaklaşık 400 dönümlük özel bir proje. Buranında yılsonuna kadar projesi tamamlanmış olup ihalesine çıkmış olacağız. Yirmi metrelik bir yürüyüş bandı içerisinde denizin yosunun kokusunu alarak yürüyeceğimiz bir parkur oluşturacağız. Ayrıca içerisin de; Gençlik merkezi, Çay çarşısı, yer altı otoparkı, su fiskiyeli iskele, festival ve sosyal aktiviteler için oluşturulacak yeşil bir alan, Cami, Bilim merkezi, kay kay pisti ve sosyal tesisleri içinde barındıracak güzel bir Millet bahçesi olmuş olacak.

Boğaz Mahallesi Sosyal Tesisleri

Boğaz mahallemizde Deniz feneri şeklinde içinde deniz müzesi olan, İskelesi ile Olta balıkçılığı da yapılabilecek, güneşin batışının izlenebildiği, büyük küçük gençler için oyun alanı ve plaj imkânı da sunacak bir sosyal tesisimiz yapılmakta.

Yine Gündoğdu Doğu parkın alanında yapacağımız sosyal bir proje olacak.

Isırlık Sosyal Tesisi

Isırlık, milli parkların yaptığı bir projeydi 8 Haziranda Belediyeye devredildi. Biz buraya da 20 milyonluk çok güzel bir gezi desitasyonu çalışması ve 50 dönümlük ormanlık bir araziyi daha birleştirip orda da macera parkı ve yürüyüş parkuru yapacağız. Bunları da tamamlayıp vatandaşların buraya geldiklerinde 5-6 saat zaman geçireceği çok farklı bir güzelliğe dönüşümünü sağlayacağız.

Kent Meydanı sosyal tesisi ve simüasyon projemiz

Meydanda aktif hale getireceğimiz, Kent meydanı sosyal tesisi ve simülasyon projesinde kullanılacak Helikopter şuan hazır fabrikada yapılmış, bizi bekliyorlar tadilatların bitimi ile montajlar başlatılacak. Bu Helikopterin içerisi 12 kişilik bir cep sineması, viar gözlükle 16-17D gözlükle bütün Rize’yi Adrenali yüksek bir şekilde izleyebileceğimiz 7-8 dakikalık bir Turizm tanıtım filmine dönmüş olacak. Burası da Rize’nin tanıtımı için önemli bir aks olacak. Altını da sosyal tesis olarak kullanacağız.

Menderes Bulvarı Dal-Çık kavşak projesi

En önemli projelerimizden. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize ziyaretinde kendisine anlattığımız ve bakanlığında kabul

ettiği bir proje. Menderes Bulvarı Dal-Çık kavşak projesi. Bu 900 metrelik bir alanda 3 tane Dal-Çık tan oluşuyor. Menderes bulvarı kavşağındaki yığılmayı ortadan kaldıracak bir proje. Dün itibarı ile de karayolları bu proje çalışmalarını biz yapmıştık kendilerine verdik, onlarda revize edip çalışmalarına başladı.

Dere ıslah çalışmaları devam ediyor

Taşlıdere rekreasyon alanı, Atatürk caddesi cephe iyileştirme, Rize Kalesi yol genişletme, Portakallık mahallesi Rekreasyon ve Plaj projesi, 1. Sınıf Atık getirme, Çöpten enerji üretme, Çay çöpünden elektrik enerjisi ve Mangal Kömürü üretme tesisi, Su hattından elektrik üretme projesi, Rize Atık Su Projesi (IPA), Sahil bisiklet ve yürüyüş yolu, Dalyan Parkı ve Otopark projesi, Dalyan dere ıslah ve tersip bendi çalışması, Paşakuyu dere ıslah ve tersip bendi çalışması, Gülbahar ve Portakallık Mahallesi dere ıslah çalışması, Engelsiz sosyal yaşam merkezi, Terminal alanının Rezerv alanı olarak planlanması konularında yapılan son düzenlemeleri de değerlendirerek toplantıyı sona erdirdik’dedi.

İSMET KÖSOĞLU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber