banner240
banner237
banner238

TTSO Nisan ayı meclis toplantısı yapıldı

EREN: İŞ DÜNYAMIZI YOĞUN BİR ÇALIŞMA DÖNEMİ BEKLEMEKTEDİR

TTSO’nun Nisan ayı faaliyetlerinin yer aldığı filmin izlenmesinin ardından söz alan Meclis Başkanı M. Şadan Eren, Nisan ayı içinde Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un TTSO çatısı altında Trabzon iş dünyası ile buluştuğunu belirterek, “İş insanlarımızın sorunlarını birinci ağızdan iletme fırsatı bulduğu bu toplantıların pandeminin son bulmaya başladığı ve ümitle beklediğimiz normalleşilmiş dönem için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Elbette ki gerek ekonomide yaşanan sıkıntılar gerekse de pandemi sürecinin yarattığı borç yükü sebebi ile iş dünyamızı yoğun bir çalışma ve mücadele dönemi beklemektedir. Önümüzdeki süreçte Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyeleri olarak iş kollarımıza göre tüccarımızın ve sanayicimizin yanında olmayı sürdürmeli sorun ve çözüm önerilerimizi sık sık dile getirmeliyiz” dedi. Eren sözlerini şöyle sürdürdü:

“Başta Suudi Arabistan olmak üzere Körfez ülkeleri ile yaşanmakta olan diplomatik gelişmelerin en olumlu katkısının önümüzdeki aylarda şehrimize olacağı beklentisi içerisindeyiz. Artık bir turizm şehri olduğu aşikâr olan kentimizin turizmde yaşanılan aksaklıkları ve çeşitli altyapı çalışmalarını en geç mayıs ayı sonu, haziran başında tamamlayarak iyi ve karlı bir sezona giriş yapacağını düşünüyoruz.”

“TRABZONSPORUMUZU KUTLUYORUZ, MUTLULUĞA KURŞUN SIKILMASIN”

TTSO Meclis Başkanı Eren, “Trabzonsporumuzun da başarıları ile gururlanırken şehir ekonomisine olan katkısından da duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek istiyorum. İnşallah Antalyaspor maçı ile 2010-2011 sezonundan bugüne ‘ilk şampiyonluğumuzu’ ve 83-84 sezonundan sonraki de ‘ilk şampiyonluk kutlamamızı’ gerçekleştireceğiz. Başta başkanımız Sayın Ahmet Ağaoğlu olmak üzere Asbaşkanımız, Odamız Meclis Başkan Yardımcısı Sayın Ertuğrul Doğan'a, Odamız meclis üyesi Sayın Sami Karaman'a ve tüm Trabzonspor Yönetim kurulu üyelerine şehrimize yaşattıkları bu mutluluk için şahsım ve oda meclisi adına teşekkürlerimi sunuyorum. Elbette ki bu sevincin başkasının üzüntüsü olmaması adına Mutluluğa Kurşun Sıkma kampanyasına destek vermek istiyor; halkımızdan silah atmadan, herhangi bir şekilde taşkınlığa sebep olmadan bu mutluluğu yaşamasını talep ediyorum. Uzun bir zamandan sonra Trabzonspor sayesinde keyifli geçeceğini umduğum Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum” diye konuştu.

HACISALİHOĞLU: ESKİDEN SPORUN EKONOMİYE KATKISINI ANLATIRDIK, BUGÜN YAŞIYORUZ

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Nisan ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, şehrin gündeminin Trabzonsporumuz, şampiyonluğumuz ve mutluluğumuz olduğunu ifade ederek, “Bu vesileyle sporun ve futbolun özellikle ekonomiye katkısını bugünlerde yaşıyoruz. Eskiden anlatırdık, şimdi yaşıyoruz. Yine burada önemli olan bir konu; dışarıdan şampiyonluğu kutlamak amacıyla gelen misafirlerimizi ağırlarken altyapımızın ne kadar güçlü olduğunu görüp bundan da mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum. Şehirdeki konaklama ve yeme içme yerlerinin altyapısının, bu tür mutlulukları kutlamaya ve misafirleri ağırlamaya ne kadar uygun olduğunu belirtmek istiyorum. Tabi burada esas görevi yapan özel sektördü, üyelerimizdi. Bu altyapıların yapılması konusunda özel sektörümüzü tekrar kutluyorum. Bundan sonra sporda çok daha fazla etkinliği şehrimize almamızda da bir örnek olacaktır” dedi.

“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN KÖRFEZ ZİYARETİ BÖLGE İÇİN UMUT VERİCİ”

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, turizm sezonu öncesinde sektörün Körfez ülkeleri konusunda büyük beklenti içinde olduğunu da vurgulayarak, “Sayın Cumhurbaşkanımızın Suudi Arabistan ziyaretinin, Körfez ülkeleriyle olan tarihi, kültürel ve dini bağlarımıza ve ekonomik ilişkilere büyük katkı sağlayacağını umuyoruz. Başlıklar olarak baktığımız zaman; enerji, sağlık, savunma sanayi, tarım, tarım teknolojileri gibi, özellikle de son zamanlarda beklentimiz olan finans yönündeki işbirliği başlıklarının ülkemizin ekonomisine önemli katkılar sağlayacağı beklentisindeyiz. Bu doğrultuda önümüzdeki sürecin umut verici olduğunu belirtmek istiyorum. Sezona hazırlık açısından da bu gelişmeleri bekliyorduk. Körfez ülkeleriyle olan ilişkilerimizin gelişmesinin ekonomiyi çok daha canlı hale getireceği ortadır.” diye konuştu.

“RUSYA’YA YAPILACAK TİCARET ŞEHRİMİZ VE BÖLGEMİZ İÇİN FIRSAT”

Başkan Hacısalihoğlu, Rusya – Ukrayna savaşının turizm yönünden sıkıntı yaşatacak gibi görünmesine rağmen fırsatlar da yaratacağını vurgulayarak, “Zaman içinde Rusya’ya yapılacak olan ticaretin belli bir kısmının Trabzon’dan olacağını, bazı Avrupa ülkelerinin şehrimizde belli yatırımlar yapacağını, ambargo ya da herhangi bir baskı altında olmadan şehrimizin ve işadamlarımızın da bundan bir pay alacağını da görmekteyiz” dedi.

“TOBB ŞİKAGO TİCARET MERKEZİ ABD İLE TİCARET İÇİN ÖNEMLİ BİR İMKAN SAĞLIYOR”

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, üyelerini sürekli ihracat yapmaları konusunda teşvik ettiklerini ve çalışmalarını da bu doğrultuda sürdürdüklerini vurgulayarak şunları söyledi:

“TOBB, ABD’nin Şikago kentinde Türk Ticaret Merkezi kurdu. Amerika’ya açılma konusunda her birinizin ürününü pazarlayabileceği çok ciddi bir altyapı kuruldu. Bu altyapı pazar araştırmasından ürünlerin orada pazar bulması konusuna, işbirliği olanaklarına kadar çok önemli bir altyapı. TOBB’un yaptığı bu çalışma gerçekten Amerika’ya açılma konusunda takdire şayan bir çalışma. Ben bundan dolayı TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na şükranlarımı sunuyorum. Bildiğiniz gibi yaklaşık 350 milyonluk bir nüfus ve 17 trilyon dolarlık GSYİH sahip olan bir ülke. Özellikle Amerika’nın Çin’le olan mevcut durumdaki ticari ilişkilerini dikkate aldığımız zaman önemli bir pazar.  Özellikle Türk mallarının kalite ve fiyat yönünden Amerika’da rekabet etme şansının çok yüksek olduğunu görüyoruz. Ürünlerimizi bu merkez üzerinden pazarlamamızın karlılık oranlarımızı da artıracağı aşikardır. Bu sistemi kullanarak üyelerimizin buralara ulaşması, şehrimizin ihracatına aynı zamanda ülkemizin ABD ile olan 100 milyar dolarlık ihracat hedefine önemli bir katkı olacaktır. Bugüne kadar olan çok güzel örneklerin bundan sonra da bizler aracılığıyla devam etmesini bekliyoruz. Özel sektör olarak şehrimizde bunu yapmak zorundayız. Burada sadece üretici olmaya gerek yok. Dış ticareti bilen dış ticaretle iştigal eden firmalarımız bunu rahatlıkla yapabilir. Diğer taraftan bilindiği üzere dış ticaretle ilgili odamızda önemli eğitim programları da var. Odamızın bu konuda Avrupa İşletmeler Ağı üzerinden de altyapısı çok iyi durumda. Buralar aracılığıyla da sizler ihracatınızı Amerika’ya çok rahatlıkla yapabilirsiniz. Kurmuş olduğumuz bu iyi ilişkilerle işimizin çok daha kolay olduğunu belirtmek istiyorum. Sadece sizlerin iyi niyet ve gayretiyle geleceği planlamak gerekiyor. Bu bakımdan bu fırsatı yabana atmamamız gerekiyor.”

“YAT SERBEST BÖLGESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Başkan Hacısalihoğlu, Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un TTSO’da iş dünyasıyla bir araya geldiğini de hatırlatarak, “Göstermiş olduğunuz yakın ilgiden dolayı bakanlığımızın memnuniyetini de belirterek üyelerimize teşekkür etmek istiyorum. Sayın bakanımız bizlerden bölgemizde ve şehrimizde bir yat serbest bölgesi kurulması konusunun araştırılmasını istedi. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. İhracatta 1.1 dolar/kilograma kadar inen ihracat fiyatlarımızın bu sektörle birlikte çok daha yüksek rakamlara çıktığını da belirtmek gerekiyor. Bu çalışmayla üretim, istihdam ve ihracatın ayaklarının tamamlanmış olacağını da belirtmek istiyorum” diye konuştu.

“TRABZON ‘MUTLULUĞA KURŞUN SIKMA’ KAMPANYASIYLA TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMUŞTUR”

Başkan Hacısalihoğlu, Trabzonspor’un şampiyonluğuyla birlikte mutluluğumuzun daim olmasını da dileyerek, “Bu mutluluğu kutlarken herhangi bir sıkıntı yaşanmaması en büyük dileğimiz. Geçmişte acı günlerimiz olmuştur. Bu nedenle Mutluluğa Kurşun Sıkma sloganıyla şehir olarak birlikte bir çalışma başlattık. Meclis ve oda üyelerimizden beklentimiz Trabzonsporumuzun bu konuyla ilgili hazırladığı videonun daha geniş kitlelere yayılmasını sağlamaya katkı vermeleridir. Şunu da belirtmek istiyorum ki bu slogan sadece Trabzon için değil, Trabzon’da bu oluyor da başka illerde olmuyor anlamında değil. Türkiye’nin her tarafında bu tür eğlencelerde, mutluluklarda sürekli silah atılmaktadır. Trabzon örnek olarak bunu başlattı ve bütün ülkeye yayma konusunda da üzerimize düşeni yapmış oluyoruz” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber