banner240
banner237
banner238

TURİZM TEK ELDEN YÖNETİLECEK”

TTSO – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) tarafından hazırlanan ve turizmde kaynakların daha verimli kullanılarak daha etkin bir tanıtım yapılması amacıyla kentin tüm dinamiklerini bir araya getiren “Trabzon Turizm Konsorsiyumu Örgütlenme Modeli” çalışması Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a sunuldu. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, dünyadaki iyi uygulamaların örnek alınarak ülkemize uyarlandığı modelin, turizmde hem Trabzon’a büyük katkı yapacağını hem de diğer kentlere örnek olacağını vurguladı.

“TURİZM TEK ELDEN YÖNETİLECEK”

Trabzon’da turizmle ilgili kuruluşların temsilcileriyle bir araya gelen Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu tarafından bir dosya sunuldu. Trabzon Turizm Konsorsiyumu Strateji Belgesi ve Eylem Planı’nın yer aldığı dosyada, kentin turizm çalışmalarının tek elden yönetilmesi için bir örgütlenme modelinin bulunduğunu vurgulayan Başkan Hacısalihoğlu, şunları söyledi:

“Turizm kentimizin en önemli konularından biri. Turizmle ilgili tüm kurumlar, çeşitli çalışmalarla kentin ve bölgenin turizmini ileriye götürmeye çalışıyor. Ancak çalışmalarda çakışmalar oluyordu. TTSO olarak turizme ayrılan kaynakların daha verimli kullanılması ve dolayısıyla daha etkili bir tanıtım yapılması gerekliliğinden yola çıkarak, yeni bir strateji oluşturduk. İlk etapta Trabzon Turizm Konsorsiyumu adı verilen bir oluşumla, kentin turizminin tek elden yönetilmesinin sağlanmasına yönelik bir çalışma hazırladık. Bununla ilgili şimdiye kadar turizm sektörünün temsilcilerinin yer aldığı toplantılar düzenledik ve çalışmanın olgunlaşmasını sağladık.”

“SEKTÖRÜN TÜM UNSURLARI SÖZ SAHİBİ OLACAK”

Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon Valisi’nin doğal başkanı olacağı Trabzon Turizm Konsorsiyumu’nun yapısı hakkında bilgi verirken de şu ifadeleri kullandı:

“Trabzon Turizm Konsorsiyumu’nun en üst organı Genel Kurul olacaktır. Genel kurulda sektörün tüm temsilcileri; oteller, acenteler, turizmle ilgili dernekler, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri yer alacaktır. İcra Kurulu’nda ise başta Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri bulunacaktır. Daha sonra bir genel müdürün başında olacağı yapılanmada, çeşitli ana ve alt bölümlerde kentin turizm çalışmalarını yönetecek profesyonel kadro yer alacaktır.”

“AMACIMIZ KAYNAKLARI VERİMLİ KULLANMAK”

Başkan Hacısalihoğlu, Trabzon Turizm Konsorsiyumu yapılanmasının, kamu kurum ve kuruluşları, meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve iş dünyası ortaklığına dayanan ve sürdürülebilirlik, rekabetçilik ve verimlilik ilkelerini esas alan bir örgüt yapısı oluşturmayı amaçladığını ifade ederek, “Bu yapı ile destinasyon yönetimi ve pazarlaması faaliyetlerini yürütmeyi, seyahat ve turizm sektörüne sağlanan yerel, ulusal ve uluslararası kaynakların etkin kullanımını sağlamayı ve turistik aktiviteler ile şehir yaşamı arasındaki dengeyi korumayı amaçlıyoruz. Sonuçta seyahat ve turizm hizmetlerinde uluslararası kalite standartlarına sahip, bir marka olarak uluslararası imaj ve prestiji yüksek Trabzon’un turizm örgütü olmayı hedeflemekteyiz” dedi.

“DÜNYADAKİ İYİ ÖRNEKLER ÜLKEMİZE UYARLANDI”

Dünyada turizmin en hızlı büyüyen sektörlerden biri olduğuna dikkat çeken Başkan Hacısalihoğlu, şunları söyledi:

“Sektörde meydana gelen bu olumlu gelişmeleri yakından takip eden gelişmiş ülke ekonomileri, pastadan daha fazla pay alabilmek, sektörün sürdürülebilirliğini sağlamak ve yarattığı istihdamı kalıcı kılabilmek adına bir dizi stratejiler geliştirmiş ve destinasyonlarını yönetecek yapılar oluşturmuşlardır. Yerel yönetimler ve iş dünyası ile ortaklığı temel alan, kamu – özel sektör tanıtım modeli yapısıyla, tanıtım ve pazarlama faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere oluşturulan yapılan bunların önde gelenleridir. Biz de dünyada iyi uygulanan örnekleri inceledik, ülkemize ve Trabzon’a uyarladık.”

“BÖLGESEL TURİZM YÖNETİMİ DEVLET POLİTİKASI OLDU”

Başkan Hacısalihoğlu, Türkiye’de destinasyon yönetiminin öneminin anlaşıldığını ifade ederek şunları söyledi:

“Türkiye Turizm Stratejisi 2023 Belgesi’nde, ulusal, bölgesel, il ve noktasal düzeyde turizm sektörü ile ilgili kamu, özel sektör kuruluşları ve STK’ların karar verme süreçlerine katılımlarını sağlayacak konseyler bazında kurumsallaşmaya gidilmesi tavsiye edilmiştir. Bu anlamda Trabzon Turizm Konsorsiyumu yapılanması örnek bir çalışmadır. Sayın Bakan da konuya ilgiyle yaklaştı. Önümüzdeki günlerde yine Sayın Valimiz, belediye başkanımız, kamu kurum ve kuruluşları ile sektör temsilcileri ve STK’ların yer aldığı toplantılarla, çalışmayı uygulama aşamasına getirmeye çalışacağız.”

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Bakan Ersoy’a Körfez ülkelerinden Trabzon’a yapılan direkt uçuş sayısının artırılması ve kamu yatırımlarıyla ilgili isteklerinin de iletildiğini ifade etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber