9 YILDA 3.100 METRELİK TÜNEL DELİNEMEDİ

RİZE-Rize-Erzurum karayolunun üç önemli Tüneli tamamlandığında 260 km olan yol uzunluğu 55 km kısalarak 205 km ye inecek, kısalan yolda hem zaman hem akaryakıt tasarrufu sağlanmış olunacak.

Türkiye’nin şu anda en uzun Tüneli olan Ovit 14.000 uzunluğu ile trafiğe açık.2012 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlayan delme çalışmaları 2018 yılında tamamlanmış ve Tünel ulaşım için trafiğe açılmıştı. Ovit Tüneli ve yapımı devam eden çift tüplü 7.200 metre uzunluğundaki Kırık Tünelinde yılsonunda ışık görüleceği belirtildi. Rize-Erzurum- GAP karayolu konusunda bölgenin en etkili siyasetçisi olan eski İl Genel Meclis Üyesi Tahsin Bayramoğlu’14.000 metre uzunluğundaki Ovit Tüneli 6 yılda tamamlandı. 2015 yılında delinmeye başlanılan 7.200 metre uzunluğundaki Kırık Tüneli devam ediyor ve Aralık ayında delme işleminin tamamlanarak ışık görme töreni düzenleneceğiz.

Erzurum, Ovit, Kırık ve Dallıkavak tünellerinin tamamlanmasıyla denize sahile ve limana kavuşacak. Bu yol bizi denize ulaştıracak en kısa ve en güvenli karayoludur. Ovit Tüneli hizmete girdi, Kırık Tüneli delinmeye devam ediyor ama Dallı kavak Tünelinde çalışmanın durmasını anlamak zor. Çalışma niye stop etmiş. Rize-Erzurum-GAP yolunun tamamlanması zaman ve yakıt bakımından tasarruf demektir. Dallıkavak ve Kırık bitmeden Ovit bir mana teşkil etmiyor. Doğu’nun ve Güney’in kısa yoldan limana ulaşması için sözünü ettiğimiz bu tünellerin bir an önce bitirilmesi gerekir‘dedi.

Dallıkavak Tüneli 9 yıldır tamamlanmadı

Güzergâhtaki 3.önemli tünel olan Dallıkavak Tünelinde 8 aydır çalışmanın olmadığını söyleyen Tahsin Bayramoğlu’2248 metre rakımlı Ağzıaçık Geçidinden bilhassa kış mevsiminde daha rahat geçilebilmesi için ve dönemeçli keskin virajlarından kurtulmak için projelendirilen 3.100 metre uzunluğundaki çift tüplü Dallıkavak Tünelinde maalesef 8 ay gibi uzun bir süredir çalışma yok. Tünelde bugüne kadar %70 delme gerçekleşmiş durumda. Tünelin içinde %50 kadarda betonlama yapılmış.

Yüklenici Bayburtlu bir firma niye çalışma yapmıyor anlamış değiliz. Karayolları Genel Müdürlüğü bu firmayı bu işten feshederek yeniden ihalesini yapmasını istiyoruz.2012 yılında başlayan kısacık tünel 9 yılda nasıl tamamlanamaz.2019 yılında hizmete açılacağı vaat edilmişti. Dallıkavak tamamlandığında yolun güzergâhı 4.4 km kısalmış olacak.

2640 metre rakımdan geçen Ovit Tünelinden sonra 2380 metre rakımlı Gölyurt Dağını ekarte edecek 7200 metre uzunluğundaki Kırık Tüneli ve 3.100 metre uzunluğundaki Dallı Kavak projeleri tamamlandığında 260 kilometrelik uzunluk yaklaşık 55 kilometre kısalarak 205 km ye inecek dolayısıyla zaman ve akaryakıttan tasarruf edilecek. Bugün 3-4 saatte gidilen Rize-Erzurum arasında 2 saatte ulaşım sağlanmış olacak.

İSMET KÖSOĞLU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber