Ahmet Metin Genç 5 yılı değerlendirdi

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, görev yaptığı 5 yılın değerlendirmesini yaptı.

İşte Genç'in basın toplantısından öne çıkanlar;

Görme engelli kardeşlerimiz için engelsiz yaşam alanı oluşturmayı arzu ediyoruz. Bununla ilgili mütabakatımız sözkonusu.

Belediyemizin yeni yerleşkesinde 3 kesime ayrıcalık tanımamız lazım. Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin kurduğu dernekler için yerler hazır. Yine engelli derneklerimiz var. Şehrimizdeki komşu il derneklerimiz var eğer arttırabilirsek onlara de yer ayıracağız. 

Kent parklarımızda ücretsiz Wifi hizmetimiz var. Meydan parkındakini Büyükşehir ile birlikte yaptık. Kitap ve oyuncak kumbarası sözlerimiz vardı bunları da yaptık.

Çocukların Ortahisar2ı başlığı altında sözlerimiz vardı. Çocuklar için yapacağımız her katkı , atacağımız her adım gelecek için çok önemli. Çocuk meclisioluşturduk. Başkanımız Fatmanur Bayır isimli bir çocuğumuzdu. Ailesinin İstanbul'a gitmesi nedeniyle taşındı. Kartal'da 99.5 ortalama ile okul birincisi şu anda. Geçtiğimiz günlerde karnesini bana getirdi. Bize bir çok proje hazırlamıştı. Özellikle mülteci çocuklarla şehrimizin çocuklarını birbirine entegre edelim

Belediyenin yapacağı en temel hizmet temiz içme suyu ve temiz havadır. Bu noktada doğalgaz için çalışmalar yapıldı. Konuta giden doğalgaz kutusu 100 bini aştı ancak kullanılan 64 bin civarında. Bu konuda farkıdnalık oluşmalı. Gaz konusunda abonmanlık için belli bir meblağ ödemeler var. Bunun için belediyelerin de destekleyeceği kredi olabilir bunun gibi desteklemeler yapılabilir diye düşünüyorum. Birbirimizin soluduğu oksijeni de düşünelim. Şehrimizin hemen her noktasına doğalgaz verildi çalışmalar da sürüyor.

Katı atık noktasında çöplerin alınıp nakil edilmesi bizim sorumluluğumuzda. Ayrıştırma konusunda bir farkındalık oluşturmalıyız. Okullarımıza ve AVM'lere ayrıştırıcılar koymakla birlikte özellikle atık yağ konusunda yarışmalar yaptık ve ciddi sonuçlar aldık. Önce şehrin temiz olması gerekir. Önemli olan temizlik.

Kent parkları özelinde de Avni Aker, Yavuz Selim 19 Mayısin olduğu alan TOKİ tarafından Akyazı'nın yapılmasının ardından onların mülkiyetine geçti. Burada risk alarak buraların kent park olarak yapılması ve Yavuz Selim sahası korunurken bir futbol topu şeklinde müze yapılması gibi bir proje hazırlamştık. Bunu her alanda savundum. TOKİ haklı olarak burada gelir getirici bir yapılaşma yapacaktı. Nihayetinde cumhurbaşkanımızın da müdahalesiyle burada kentpark yapılıyor ve Avni Aker'den iki tribün kaldı. Yavuz Selim de kalacak İnşallah kısa bir süre içinde ihalesi yapılacak.

Beşirli'de 12.300 metre karelik bir alanı devraldık. Sonrasında 3bin metrekare alan daha alarak buraya kattık ve Ekopark yaptık. Vatandaşlarımızın da yoğun ilgisi oluyor. Yeşili parkı yaşam alanlarını arttırmak en büyük hedefimiz olacak.

Yeni dönemde bazı toplu dönüşüm çalışmaları yapacağız.

Değirmendere'ye artık Havalimanından bir kişi geldiğinde sanayiyle karşılaşması pek uygun değil. Oradaki esnaflarımızın her biriyle görüştüğümüzde onları ayrı bir alana transfer ederek , çimento fabrikasının da olduğu bölgenin içinde olduğu alanı ciddi bir ulaşım ağı ile yenilenmesi gündemimizde. Bunu başkan adayımız Murat Zorluoğlu ile de ciddi şekilde görüştük ve çalışmasını sürdürüyoruz.

Aygören Vadisi dediğimiz bölgede büyük ölçüde planlarımız tamamlandı. Burada bir rekreasyon düşüncemiz var onu da hayata geçireceğiz.

Zağnos ve Tabakhane arasında büyük bir akvaryum planladık. Zor prosedürleri olan bir iş. Çünkü tarihi bir alanda çalışıyorsunuz. Hiçbir patlatma yapmadan santim santim ilerleyerek yaparak tünel kısmını tamamladık. Bu konuyla Bakan Soylu da ilgilendi. Turizm açısından çok önemli. Ankara'dan bu bölgeye kadar böyle bir proje yok. Şuanda hızlı bir şekilde yapıma devam ediyoruz.

Nüfusumuzun yoğun olduğu Meydan, Boztepe Çukurçayır aksında, büyük bir trafik var. Bir taraftan Kanuni Bulvarının , diğer taraftan Meydan'dan yukarıya doğru olan bölgede ciddi kamulaştırmayla çalışma yapmalıyız. Bir nebze de olsa bu trafiği hafifleteceğiz. 

Kadınlar yüzme havuzu projemiz vardı. Henüz yapmadık ama böyle bir talep var. Bir kısım hukuki sebeplerden dolayı yapamadık. Ama Gençlik Spor Müdürlüğü ile yaptığımız çalışmayla Mehmet Akif Ersoy yüzme havuzunu devralacağız.

Bir Tema park düşündük. Gölçayır'da düşündük örtüşmeyince Mağmat dediğimiz alana taşıdık. Bu da çok ciddi bir çalışmaydı. İki bakan ve başbakan imzasıyla oluşan bir sistem. Körfez ülkeleri bu projeyi ciddi olarak takip ediyor. Çok yakın bir zamanda ihaleye çıkacağız. Turistlerin şehirde kalış süresi için bu çok önemsediğim birproje.

Boztepe kent balkonu ve güneş kule... Orada Ahi Evren ve Ali Şükrü bey var manevi değerimiz. Önde bir seyir terası oluşturalım arkasında da kültür alanı oluşturalım. Oraya gelen gençler şehri tanısınlar. 

Güneş kuledeki kastımız, orada vericiler var orayı toparlayarak daha estetik bir alana çevirmek istiyoruz. Bu dönem gerçekleşemeyen bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz.

85 muhtarmızla çok kez toplantılar yaptık. Onların hizmet alanlarını yeniledik. Belediye ile olan iletişimleri noktasında her birine bilgisayar desteği sağladık. Bir çok çalışmayı yaptık.


 
Söz verdiğimiz, yaptığımız ve yapamadığımız projeleri paylaştım. Bunu şeffaf yöneticilik anlayışıyla açıkladım. 
Büyükşehir Belediyesi kanununu ben bir çok eleştirdim ve bu haliyle yararlı olmayacağını söyledim. Büyükşehir Belediye başkanının Düzköy'deki itfaiye ile Şalpazarı'ndaki mezarlıklarla uğraşmayacak. Büyükşehir üst planlamaları yapacak. Diğer belediye hizmetlerini ilçe belediyelerinin yapması lazım. Bu tür bir çok tartışmayı yaşadık.Bunları gördük paylaştık kabul de gördü. Bakanlığımız da gerekli düzenlemeyi yapacak.

Bugün modern bilimi batıdan transfer ediyor gibi olsak da bunun temelini bir kaç yüzyıl önce Türk ve İslam bilginleri üretmiştir. Bunun sergisini burada gerçekleştirdik. Sokak kütüphanelerini yaptık, oryantring yarışması yaptık.

2325 öğrencimiz Ortahisar Belediyemizin kurslarından ücretsiz yararlanarak üniversitelere yerleşti. Eğitime destek olmaya devam edeceğiz. 

Ampute futbol takımımız var 1. Lig'de mücadele ediyor. İşitme engelli takımımız yine 1. Lig'de. 

Türk Yıldızları'nı 2 kez buraya getirdik. Bu yıl da gelmesi için talepte bulunduk. Onların da kendi tespiti 9 Eylül'de İzmir'de  en büyük katılım olmuştu. Ancak geçen yıl rekoru Trabzon kırdı ve 140 bin kişi katıldı. İnşallah talep ettik ve onlar da gelmeyi istiyorlar. Filo komutanı bir bayan Giresunlu ve bir pilot Yomralı onlar da hemşerimiz.

Şehrimizde göçmen aileler var. Onlarla birlikte kardeş aile projesi gerçekleştirdik. 125 aileyi kardeş aile yaptık. Bizim de kardeş ailemiz var. Bu şehirdeki Afgan kardeşlerimizin dedelerinin Kurtuluş Savaşı'nda yanımızda olduklarını unutmadan davranalım, şimdi de onların bize ihtiyacı var.

Bizim iki tane Selçuk'umuz var. İkisi de şampiyon. Biri Selçuk Aydın biri Selçuk Çebi. Beşirli'de Selçuk Aydın adıyla bir spor alanı oluşturduk. Bunların sayılarını artırmamız lazım.

İnşallah 31 Mart seçimlerinde halkımızın teveccühü ile yola devam etmek istiyoruz. Yeniden başkanı olduğum belediyemize aday gösterildim. Bu konuda Cumhurbaşkanımıza yeniden şükranlarımı sunuyorum. 

Soru - Cevap

- Belediyemizde 1 tane şirketimiz var. Taşeron yasasından sonra 1200 toplam personelimiz var. Daha önce farklı şirket ve taşeronlar varken şimdi tüm personel Orbel çatısı altında. 

- Partimiz, teşkilatta çalışan arkadaşlarımız var onların emeği var. Bir de teşkilatta yetişen arkadşlarımız var. Onların temsili konusunda belediye meclisine girecek arkadaşlarımız konusunda il başkanımız ve büyükşehir başkanımızın da görüşleri önemlidir. 

- Bu bir bayrak yarışıdır. Benimle ilgili bir olumlu intiba varsa o da yanımdaki arkadaşlarım sayesindedir. 

- Sokak hayvanları bize emanet edilen canlılardır. Biz nasıl yaratılmışsak onlar da yaratılmıştır. Tabiki halkımıza zarar getirecek çevresel konuda olumsuzluk oluşturacak durumlara el atmamız gerekir. Ancak hayvanlara karşı şiddeti şiddetli şekilde kınıyorum. Gelecek dönemde hayvana şiddet tespit edildiği anda hukuki işlemler başlatacağız ve davalara müdahil olacağız. Şehrimizde kedi köpek popülasyonlarının artışı var. İki veteriner daha aldık. Kısırlaştırma yaparak doğal ortamlarına bırakacağız, bakımlarını yapacağız.

- Maraş ve Gazipaşa caddesi gibi alanlarımızın tanzimi noktasında büyükşehir belediye başkan adayımızla görüştüm. Buraların lokal olarak ele alınacağı noktasında bir istişaremiz oldu.

- Doğalgaz için kredi noktasında bir daha değerlendirme yapacağız.

- Milli bayramlarda etkinlikler yaptık. Bunları da arttırmak istiyoruz.

- Yüzme havuzlarında kazanç sağlamak için değil ihtiyacı karşılamak için istiyoruz. Hem okullarımızın hem de engelli vatandaşlarımızın talepleri oldu. Bu bir ihtiyaç sadece spor değil.

- Tanzim satışları konusunda daha sonra açıklama yapacağız. Şuanda vatandaşlarımızın satış yapabileceği Kireçhane'de bir alan hazırladık. Burada sadece orada yetiştirilen organik ürünlerin satışı gerçekleştiriliyor. Pazar günleri açık ve ilgi görüyoru. Bir tane Yeşilova'da ve bir tane de Çağlayan'da düşüncemiz var.  

- Boztepe'de yerleşim konusunda bir çalışmamız şuan söz konusu değil.

- Kentsel dönüşüm noktasında, Pelitli'de sosyal konutlarımız var, ömürlerini tamamlamış. Deprem riskinde Trabzon'da artık risk arttı. Ömrü biten binalar konusunda çalışmalarımız var. Pelitli'de, 1 Nolu Erdoğdu'da somut çalışmalarımız var. 

- Müze konusunda hassasiyetimiz var.  Oyuncak müzesi ve basın müzesi istiyorum. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber