banner240
banner237
banner238

Aktürk, Genç’in muhtarlarla dayanışmasını 81 ile örnek gösterdi!

Ortahisar Belediyesi’nin düzenlediği 27. muhtarlarla istişare toplantısında konuşan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk, Türkiye’nin 81 ilini gezdiğini, hiçbir yerde Başkan Genç’in muhtarlara göstermiş olduğu muhabbete ve samimiyete şahit olmadığını dile getirdi.

Aktürk, konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi: “Ben Türkiye’nin 81 ilini geziyorum. Gezdiğim, ziyaret ettiğim hiçbir yerde Başkanımız Ahmet Metin Genç’in muhtarlara göstermiş olduğu samimiyete, muhabbeti görmedim. Değerli Başkanımız gerçekten de 81 ile örnek teşkil edecek bir dayanışma ortaya koyuyor. Muhtarlarla birlikte hareket ediyor. Muhtarlarla kol kola yürüyor. Sadece 27. kez muhtarlarla istişare toplantısı düzenledi. Bu sinerji bütün Türkiye’ye örnek olmalı.”

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, muhtarlarla 27. İstişare Toplantısı’nda bir araya geldi.

“AKTÜRK’TEN KAN BAĞIŞINA DESTEK ÇAĞRISI”

Toplantıda bir konuşma yapan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk, ülke genelinde konfederasyonun yaptığı kan bağışı kampanyasına Ortahisar muhtarlarının destek vermesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu: “Değerli arkadaşlar istişareler yüz yüze yapılır. Görüşmeler yapılır ve çözüme gider. İlk önce bunun altını çizmek istiyorum. Sizlere iki tane konfederasyonumuzun yaptığı projeden bahsetmek istiyorum. Kızılay Genel Müdürlüğü ile yaptığımız protokolde illerde ‘Bir kan üç can’ sloganıyla kan verme programları başlattık. Bizim ilçemizde ayın 5 Temmuz’dan itibaren kan bağışı başlıyor. Muhtar arkadaşlarımız buna destek versinler. Geçen yıl Meydan Parkı’nda başlatmış olduğumuz kan bağışı kampanyasını Türkiye’nin 7 bölgesine yayacağız. Bu kampanyayı biz başlatmamıza rağmen Hatay ili 6-7 aylık süreçte 4 bin ünite kan bağışı yaptı. Demek ki bu arkadaşlarımız bu işe gönül verdiler ve bu yolda çalıştılar. Çalıştığımız zaman oluyor arkadaşlar. Kanın ne zaman kime lazım olacağı belli olmuyor. Her an çocuğumuzun, eşimizin kan ihtiyacı olabilir. Kan yaşam aracı arkadaşlar.”

“GENÇLERİ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KORUMAK İÇİN…”

Trabzon Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile Konfederasyonun gençlerin spora kazandırılması için protokol imzaladığını dile getiren Aktürk, projeyle ilgili şunları kaydetti: “Bir ikinci projemiz Gençlik Spor Müdürümüz Birdal Öztürk ile yapmış olduğum görüşme sonrasında mahallelerde çocuklarımızı spor faaliyetlerine kazandıracağız. Muhtarlarımızın kendi mahallelerinde yapacağı listelerle çocuklarımızı mahallelerimizden alıp spor tesisine getirip tekrar evine bırakacak. Geziler de düzenleyeceğiz. Gençlerimizin kötü alışkanlıklara başlamamaları için bu etkinlikleri yapıyoruz.”

“ZOR BİR SÜRECİ YÖNETMEYE ÇALIŞTIK”

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise konuşmasında pandemi sürecinde de muhtarlarla her zaman iletişim halinde olduğuna vurgu yaparak, “Biz hakikaten kuruluşumuzdan itibaren Ortahisar Belediyesi olarak birinci mesai arkadaşı olarak tanımladığımız muhtarlarımızla birlikte tam 27. kez bir araya geldik. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemizdeki 86 muhtarımızla her zaman istişare halinde olduk. Bekir Başkanımızın da ifade ettiği gibi ciddi bir salgınla baş başa kaldık. Halkın seçilmiş temsilcileri olarak zor bir süreci yönetmeye çalıştık. Ben bu zor süreçleri de hep beraberce göğüsleyebilen siz muhtarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Belki münferit olarak pandemi nedeniyle bir araya gelemedik ama 42 muhtarımızla bu süreçte doğrudan belediyemizde görüştük. Diğer yandan 14 mahallemizi de ziyaret etmişiz. Yani bu iletişimi devam ettirmeye gayret etmişiz. Çünkü pandemi sürecinde halka temasta birinci ayak sizlerdiniz. Pandemi sürecinde çok ciddi gayret ettiniz. Hepinize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Ortahisar muhtarlarının 15 Temmuz gecesi halkı organize etmek için çok büyük gayret gösterdiğini kaydeden Başkan Genç, “Biz bu kadroyla beraber 15 Temmuz’u birlikte göğüsledik. Özellikle Ortahisar muhtarlarımızın 15 Temmuz günü halkı organize etmek için yaptıklarına bizzat şahidim. O gece canhıraşhane çalıştılar.” diye konuştu.

“ÜST YAPI ÇALIŞMALARINA DESTEK OLUYORUZ”

Halkın en temiz içme suyuna kavuşmasının belediyelerin öncelikli görevi olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, bundan dolayı TİSKİ’nin yaptığı içme suyu şebekesinin yenilenmesiyle ilgili çalışmalara katkı sunduklarını belirterek, “2020 yılına kadar belediye olarak sizlerden aldığımız teklifleri değerlendirip program yapmaya çalıştık. Az yaptık, çok yaptık ama 86 mahallemizde çalışmalar yaptık. Pandemi nedeniyle 2020 yılında program yapmadık. Ama şu anda 2020 yılındaki çalışmalarımızı eksik kalmaması için ikmal ediyoruz. Belediyeler yer altına yapılan çalışmaları sevmez. Aslında bu çalışmalar halkımızın standardını etkilediği için bir risktir de... 1986-1987 yıllarında Belediye Başkanımız Orhan Karakullukçu döneminde ciddi altyapı çalışmaları

yapıldı. Ondan sonra da bu oranda büyük çaplı çalışma yapılmadı. Şu anda 47 mahallemizde 560 km uzunluğunda içme suyu şebekesi yenileniyor. Bunun içerisinde 100 km’lik yağmur suyunun kanalizasyon sisteminden ayrıştırılması projesi de var. Halkımızın en temiz içme suyuna kavuşması için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Şu anda 1 ve 2 Nolu Beşirli’de çalışmalar tamamlandı. Beşirli’de üst yapı çalışmasına başladık. Altyapı da bizim bir sorumluluğumuz yok. İPA ve AB’nin hibesiyle bu çalışmalar yapılıyor. Üst yapı konusunda ise hukuken sorumluluğumuz yok. Ama Beşirli’den çalışmalara başladık. Burada bütün altyapı çalışmalarımız 31 Mayıs itibarıyla tamamlandı. Uzun Sokak’taki çalışmalar tamamlanmak üzere. Bize üst yapısı teslim edilen yerlerde hemen çalışmalarımıza başladık. Meydan bölgesinde de altyapı çalışmaları tamamlandı. Üniversite, Kalkınma, Bostancı ve Pelitli mahallelerimizde de çalışmalara başlayacağız. Sokaklar bize teslim edildiği andan itibaren buralarda asfalt, kaldırım ve tretuar çalışması yapma kabiliyetine sahibiz. Büyükşehir Belediyemizle birlikte çalışmalara devam edeceğiz. İlk önce vatandaşlarımıza temiz içme suyu sağlayacağız. Çalışmalarımız tamamlandığında ilçemiz çok güzel, standart bir hale getireceğiz. Kaldırımlarda yık-yap yapmıyoruz. Çalışma yapmak için iki yıl beklediğimiz yerler var. İnşallah bu çalışmalarla birlikte şehrimizi daha yaşanabilir hale getireceğiz.” ifadelerine yer verdi.

“123 KM’LİK İÇME SUYU HATTI YENİLENDİ”

Başkan Genç, küresel ısınmadan kaynaklanan kuraklık nedeniyle bütün dünya genelinde içme suyu sıkıntısı yaşandığını, bundan dolayı su israfının ve su kaçaklarının önlenmesi gerektiğini ifade etti. Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu anda bir diğer sorumumuz. Bütün dünyada ciddi bir kuraklık yaşanıyor. Bundan hepimiz olumsuz etkileniyoruz. Her halükarda küresel ısınmanın olumsuz etkileriyle karşı karşıyayız. Üst kodlarda da geçen yıl içme suyu sıkıntısı yaşandı. Karakaya, Akkaya, Karlık mahallelerimizde ciddi su sıkıntısı oldu. TİSKİ ile yaptığımız çalışmalar neticesinde Galyan’dan bağlantı şebekeye bağlantı yaparak bu sıkıntımızı aşmaya çalışıyoruz. Şöyle bir sorunumuz var. Çok ciddi manada kaçak var. Su zaten az. Şu anda Karlık’taki depo da büyütülüyor. Bu tedbirleri artırarak suyu güçlü tutmamız lazım. Ciddi manada hem kaçak ve bahçe sulaması var. Bu konularda bu bölgenin muhtarları olarak sizden hassasiyet istiyorum. Gerekirse toplantılar yapalım. Su zaten az. Yenilecek olan 560 km’lik içme suyu hattından bahsetmiştim. Şu an itibarıyla TİSKİ, Ortahisar ve Büyükşehir koordinasyonuyla beraber bunun 123 km’si tamamlandı. İnşallah, 2023 sonuna kadar bu çalışmaları şehrimizin merkezinde tamamlayacağız.”

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ”

Konuşmasında Muhtarlar Konfederasyonunun Ortahisar’da gençlere yönelik yürüttüğü projeyi öven Başkan Genç, “Bir gencimizi bile kazanmak çok önemli bir husus.

Evinden alıp gençlerimizi spor alanına götürülmesi çok önemli. Bu girişimin netice vermesi çok önemliydi. Biz de bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız.” dedi.

“AŞILAMAYA DİKKAT ÇEKTİ”

Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan ise konuşmasında muhtarların kan bağışı kampanyalarına destek vermesi gerektiğine vurgu yaparak, “Sizlerden istirham ediyorum. Kan bağışı kampanyalarına destek olun. Bizim diğer illerin önünde yer almamız gerekiyor. Özellikle ilçe olarak diğer ilçelerin önünde olmalıyız. Trabzon’a da ikincilik, üçüncülük, dördüncülük yakışmaz herhalde. İlk sıralarda olmamız gerekiyor. Aşılama konusunda da ciddi bir atılım yapmalıyız. Gerekirse mahallelere mobil araç yollayabiliriz. Diğer yandan pandemi henüz bitmedi. Maske, mesafe ve hijyene dikkat edeceğiz. Meydanda mobil aşılama aracı var. Bu konuda da ciddi mesafe kat etmemiz salgının yayılmaması için çok önemli.” diye konuştu.

“YENİ HİZMET MERKEZİNİN ANAHTARINI TAKDİM ETTİ”

Başkan Genç, toplantıda Ortahisar Muhtarlar Derneği Başkanlığına seçilen Adil Alemdar’a belediye tarafından bedelsiz olarak verilen yeni dernek merkezinin anahtarını takdim etti. Toplantıya Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk, Ortahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Adil Alemdağ ile Ortahisar muhtarları katıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber