banner240
banner237
banner238

Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Ergan; “Büyük Önder’in topyekün kalkınma düşüncesi rehberimizdir.”

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün önerilerinin geçmişten günümüze alınması gereken bir mesaj, izlenmesi gereken bir yol olduğunu söyledi.

Ergan, Büyük Önder’in ebediyete intikal edişinin 84’üncü yıldönümü vesilesi ile yayınladığı mesajda; Atatürk’ün 1923’de yani bundan 99 yıl önce; “Yeni Türkiye’mizi lâyık olduğu yüceliğe ulaştırabilmek için mutlaka iktisadiyatımıza birinci derecede ve en çok ehemmiyet vermek mecburiyetindeyiz. Zamanımız tamamen bir iktisat devrinden başka bir şey değildir.. Ekonomi demek, her şey demektir. Yaşamak için, mesut olmak için, insan varlığı için ne lâzımsa onların hepsi demektir. Ziraat demektir, ticaret demektir, çalışma demektir, her şey demektir” diyerek her alanda herkesin, birlik ve beraberlik içinde topyekün kalkınmayı nasıl başarabileceklerini bir asır öncesinden ortaya koyduğunu hatırlattı.

Eyyüp Ergan, bu duygu ve düşüncelerle vefatının 84’üncü yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun şahsında silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla andıklarını sözlerine ekledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber