Anadolu Gençlik Derneği Trabzon Şube Başkanı Abdurrahman ŞİMŞEK
Anadolu Gençlik Derneği Trabzon Şube Başkanı Abdurrahman ŞİMŞEK yaptığı yazılı açıklamada, 
Mekke ve Kudüs'ün fethinin iki büyük fetih olduğunu vurgulayan Şimşek, "Günümüz Müslümanlarının bu büyük fetihlerden çıkaracağı bazı dersler vardır. Öncelikle Müslümanlar verdikleri sözü tutarlar, yaptıkları antlaşmayı bozmazlar. Zaferin Allah'tan olduğuna inanırlar. İslamı yaşamanın ancak cihat ile mümkün olduğunu idrak ederler.
Zafere giden yolda en büyük gücün inanç olduğunun farkındadırlar. Emaneti ehil ellere teslim etmek gerektiğine inanırlar. Fethin gayesinin ganimet elde etmek değil, yürekleri kazanmak olduğunu bilirler. İslamın yaşanmasında kadın erkek tüm Müslümanların sorumluluğu olduğunun farkındadırlar. Bir Müslüman'ın gücü nispetinde tüm yeryüzünden sorumlu olduğunu bilirler." ifadelerini kullandı.
Anadolu Gençlik Derneğince, 31 Aralık Pazar gününü 1 Ocak Pazartesi gününe bağlayan gece 81 şubede, yaklaşık 600 noktada "Mekke'nin ve Kudüs'ün Fethi Programı" düzenleneceğini bildiren Şimşek, şunları kaydetti: 
"Anadolu Gençlik Derneği Trabzon Şubesi olarak, İslam ve insanlık tarihindeki bu önemli olayı hatırlatmak ve yaşamak amacıyla tüm halkımızı 31 Aralık Pazar akşamı saat 19.00'da Trabzon 19 Mayıs Kapalı Spor Salonuna davet ediyoruz. Programımızda, Hafız Sanaullah HABİB ve Hafız Serkan ÇELİK'in Kur'an ziyafeti, Dua, Siyer-i Nebi ödül töreni Doç. Dr. Ali KUMAŞ'ın konuşması, Sinevizyon gösterileri, Mehteran Konseri ve ezgileriyle sanatçı Mustafa DEMİRCİ olacaktır."
    Abdurrahman ŞİMŞEK
Anadolu Gençlik Derneği 
    Trabzon Şube Başkanı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber