banner240
banner237
banner238

ARABULUCULUK PANELİ YAPILDI

Adalet Bakanlığı, OSBÜK, TOBB Uyum ve Trabzon Arsin OSB tarafından ticari ve iş uyuşmazlıklarında arabuluculuk sisteminin tanıtıldığı Arabuluculuk Paneli düzenlendi.

(TTSO) M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret Borsası Başkanı Eyyüp Ergan, TTSO Başkan Yardımcısı Mustafa Zihni Serdar, Arsin OSB Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi ve iş dünyasi temsilcileri katıldı.

Arsin OSB Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Erkut Çelebi, arabuluculuk sisteminin sanayicilere, büyük katkı sağladığını, ticaretin daha güvenilir hale getirdiğini ve mahkemelerin iş yükünü hafiflettiğini belirtti.

Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez, yasal düzenlemelerle Türkiye’deki arabuluculuk sisteminin daha iyi işler hale getirileceğine inandığını vurguladı.

HACISALİHOĞLU: TTSO BÜNYESİNDEKİ TAHKİM VE ARABULUCULUK MERKEZİNE BAŞVURULABİLİR

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, arabuluculuk yöntemiyle iş davalarının yüzde 60’a, ticari davaların da yüzde 50’ye yakınının başarıya ulaştığını belirterek, şunları söyledi:

“Arabuluculuk sistemi iş hayatındaki sorunların çözümüne katkı sağlamıştır. TTSO, TOBB Uyum’la ortaklaşa Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi kurdu. Bu merkeze uyuşmazlıkla ilgili başvurularınızı yapabilirsiniz. Bu aşamada sorunların anlaşmayla çözülmesini umut ediyoruz. Ancak anlaşmazlığın devam etmesi halinde yine mahkemeler yerine odamızı bünyesinde bulunan Tahkim Merkezine başvurulabilir. Böylece davalarınızın mahkemelerden çok daha kısa bir sürede sonuçlanmasını sağlamış olursunuz. Odamız bu konuda altyapıyı kurmuş durumda.”

Arsin Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir ise, “Arabuluculuk sistemi hayatımızı kolaylaştıran, tarafsız ve bağımsız üçüncü bir kişi eliyle aramızdaki problemleri zamandan ve paradan tasarruf sağlayarak çözecek ciddi bir sistem” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Arabuluculuk Daire Başkanı Çağdaş Özer, TOBB UYUM Genel Müdürü Dr. Onur Yüksel, Av. Arabulucu Dursun Yassıkaya, Av. Arabulucu Harun Uyanıkoğlu’nun katıldığı panelde, arabuluculuk hakkında bilgi verildi ve katılımcıların soruları yanıtlandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber