banner240
banner237
banner238

“ATATÜRK’ÜN SÖZÜ STATLARA YENİDEN ASILMALIDIR"

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” sözünün stadyumlardan kaldırılmasının ardından Trabzonspor Divan Kurulu; Cumhurbaşkanlığına ve Futbol Federasyonuna bu anlamlı sözün tüm statlara yeniden asılması önerisinde bulunmuştu.

Öneriyi Meclis’te dile getiren CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “AKP döneminde Ata'mızın bu anlamlı sözünün birçok stattan kaldırıldığına şahit olduk. Trabzonspor Divan Kurulumuz, Cumhurbaşkanlığına ve Futbol Federasyonuna Ulu Önderimizin bu anlamlı sözünün tüm statlara yeniden asılması önerisinde bulunmuştur. Bu öneriye mutlaka kulak verilmeli ve gereği yerine getirilmelidir" dedi.

Trabzonspor Divan Kurulu, Cumhurbaşkanlığına ve Futbol Federasyonuna çok anlamlı bir öneride bulundu. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ sözünün kaldırılan statlara tekrar asılması istendi. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ise bu öneriyi Meclis’te dile getirerek, Trabzonspor Divan Kurulu’na destek verdi. Trabzonspor’un efsane ismi Özkan Sümer’in vefatına ve öneriye ilişkin açıklamalarda bulunan Kaya, şunları söyledi:

ÖZKAN SÜMER BİR FUTBOL EFSANESİDİR

“Trabzon'umuzun yetiştirdiği ulu çınarımız Özkan Sümer ağabeyimizi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve tüm Trabzonspor camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun. Özkan Sümer, Trabzonspor'umuzda futbolculuk, teknik direktörlük ve başkanlık görevlerinde bulunmuş, Anadolu futbol devrimine öncülük etmiş bir futbol efsanesidir. Türk futboluna altyapı kavramını kazandıran isimlerin başında gelen Özkan Hocam birçok futbolcu yetiştirmiştir. Statlardaki tel örgülerin kaldırılmasına büyük katkıları

olmuştur. Son nefesine kadar Trabzonspor'a ve Türk futboluna hizmet etmiştir.”

TRABZONSPOR DİVAN KURULUNDAN ANLAMLI ÖNERİ

“Özkan Sümer, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ sözündeki sporcu tanımının tam karşılığıdır. AKP döneminde Ata'mızın bu sözünün birçok stattan söküldüğüne şahit olduk. Trabzonspor Divan Kurulumuz, Cumhurbaşkanlığına ve Futbol Federasyonuna Ulu Önderimizin bu anlamlı sözünün tüm statlara yeniden asılması önerisinde bulunmuştur. Trabzonspor Divan Kurulu’nun bu anlamlı önerisine kulak verilmeli ve bu öneri mutlaka yerine getirilmelidir.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber