Başkan Genç’e Azerbaycan’dan anlamlı ödül!

KARABAĞ GERÇEKLERİNİ DÜNYAYA DUYURDU

Azerbaycan topraklarının özgürlüğü uğruna yapılan 44 günlük vatan muhaberesinde Karabağ gerçeklerinin dünya kamuoyuna ulaştırılması için yapmış olduğu katkılardan dolayı ödül takdim edilen Başkan Genç, Azerbaycan devleti tarafından Karabağ'ın azat edilişinin yıl dönümü olan 24-28 Eylül 2021 tarihleri arasında düzenlenen bir dizi etkinliğe katıldı. Başkan Genç, savaştan sonra Şuşa’yı ilk ziyaret eden belediye başkanı oldu. Azerbaycan bayrağı 30 yıllık Ermeni işgalinin ardından Şuşa’da göndere çekildi.

“AZERBAYCAN BAYRAĞINI BOZTEPE’DE DALGALANDIRDIK”

Ödül töreninde bir konuşma yapan Başkan Genç, savaş sırasında şanlı Azerbaycan ordusunun zaferinden her zaman emin olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Hakikaten şu anda çok mutluyum, çok gururluyum, çok heyecanlıyım. Karabağ’ın azat edilişi bütün Türk dünyasında olduğu gibi Türkiyemizde de çok büyük bir mutluluk ve heyecanla karşılanmıştır. 27 Eylül’de başlayan savaşın devamı esnasında 16 Ekim’de Azerbaycanımızın bağımsızlığının 30. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Trabzonumuzun Ortahisar Belediye Başkanı sıfatıyla belediye meclisimizde Erminastan’ın haksız, hukuksuz işgalini tüm dünyaya duyurmak ve tarihe not düşmek adına bütün meclis üyelerimizin oy birliğiyle bir kınama bildirisini karar altına aldık. Bununla eş zamanlı olarak TÜRKSOY teşkilatımızın kıymetli genel sekreteri Hüseyinov Bey ve kıymetli Azerbaycan temsilcimiz elçin Gaffarlı Bey şehrimizi ziyarete gelmişlerdi. Biz bu programdan haberdar olduktan sonra şehrimizin en nadide mekânlarından Boztepemize ilelebet dalgalanmak üzere diktiğimiz Türk bayrağımızın gönderine, o güne münhasır olarak hem buradaki bağımsızlık mücadelesini

desteklemek, savaşan ordumuza manevi bir destek olmak adına Azerbaycan bayrağımızı 16 Ekim’de Boztepemizde 61 metrelik göndere çektik. Bundan dolayı çok mutlu olduk ama o esnada kıymetli Azarbeycan temsilcimiz Elçin Gafarlı Bey ile sözleştik. Çünkü savaş devam ediyordu. Nereye evrileceğini bilmiyorduk. Ama zaten şanlı ordumuzun zaferinden de emindik. Dedik ki, biz bugün 16 Ekim tarihinde 30. yıl anısına şanlı Azerbaycan bayrağımızı göndere çekiyoruz. İnşallah, Karabağımız, Şuşamız azad olduktan sonra biz de Azerbaycanımıza geleceğiz, dedik. Ve Suşa’da şanlı Azarbaycan bayrağımızı göndere çekmek için sözleştik. Hamdolsun Allah (C.C.) nasip eyledi.”

“TÜRK DÜNYASI GÜCÜNÜ İSPAT ETTİ”

“Karabağ Azerbaycandır ve ilelebet Azerbaycan toprağı olmaya devam edecektir” diyen Başkan Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Buradan Sayın Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev’e, onun liderliğinde şanlı Azerbaycan ordusuna ve o ordunun muzafferiyeti için destek veren Türk milletine, ülkemizdeki bütün vatandaşlarımıza ve kıymetli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da buradan şükranlarımı sunuyorum. Türk dünyası her zaman bir ve beraber olduğunda her şeyi ispat edebilecek güçtedir, mukavemettedir. İşte o gücü birlik ve beraberlikle ispatladık. Ve inşallah bu programdan sonra yarın da Trabzon’dan birlikte geldiğimiz heyetimizle beraber Şuşa’da şanlı bayrağımızı göndere çekeceğiz. Bizim haklı mücadelemizi tüm dünyaya, oradaki zorlu savaş şartlarını anlatan bütün basın mensuplarımıza da yürekten tüeşekkürlerimi sunmak istiyorum, ellerine sağlık diyorum. Ve her zaman söylediğimiz üzere Karabağ Azerbaycan‘dır, ilelebet Azerbaycan olmaya devam edecektir. Bu güzel program nedeniyle çok kıymetli TÜRKSOY teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Güzel ev sahipliğiniz nedeniyle sizlere de çokteşekkür ediyorum. 83 milyon Türkiye Cumuhriyeti vatandaşımızın yüreğiyle, onların sevgisi, muhabbeti ve selâmıyla hepinizi saygı ve sevgiyle selâmlıyorum.”

KÜLTÜR BAKANI KERİMOV’U TRABZON’A DAVET ETTİ

Etkinliklerde Azerbaycan Kültür Bakanı Anar Kerimov ile bir süre sohbet etti. Bakan Kerimov Trabzon’da Azerbaycan bayrağının göndere çekilmesinden anında haberdar olduklarını kaydederek, “Bayrağı göndere çektiğiniz andan beri haberdardık. Çok büyük bir mutluluk ve gurur duyduk. O andan itibaren arkamızda çok büyük bir destek hissettik.” ifadelerine yer verdi. Başkan Genç, sohbet sırasında Kerimov’u Trabzon’a davet etti. Kerimov da Trabzon’a gelmek istediğini dile getirdi.

ŞEHİT KOMUTANIN YEĞENİYLE SOHBET ETTİ

Başkan Genç, etkinlikler sırasında savaşta şehit olan Azeri komutanın yeğeniyle sohbet ederek, çeşitli hediyeler verdi. Şehit komutanın yeğeni Fenerbahçeli olmasına rağmen gelen heyetten çok etkilendiğini ve bundan sonra Trabzonsporlu olacağını

dile getirdi. Bunun üzerine Başkan Genç de çocuğa Trabzonspor forması göndereceğine dair söz verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber