banner240
banner237
banner238

Başkan Genç’ten Kadınlar Günü mesajı

Mesajında tarih boyunca medeniyetlerin gelişip, ilerlemesine kadınların katkısının çok önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Ahmet Metin Genç, “Kadınların yetenek ve kabiliyetlerinden yararlanmak bir toplumu medeniyetler kulvarında en ileri noktalara taşır. Kadın haklarının geliştiği ve kadınlara değer veren toplumların aynı zamanda en gelişmiş medeniyetler durumunda olması bunun en bariz göstergesidir.” ifadelerine yer verdi.

“KADIN HAKLARINDA ÇOK ÖNEMLİ MESAFE KAT EDİLDİ”

Türkiye'nin Avrupa'nın kadınlara seçme ve seçilme hakkı veren ilk ülkelerinden olduğunu belirten Başkan Genç, "Cumhuriyetimizin kurulduğu yıllarda kadınlara seçme ve seçilme hakkı vererek kadının toplumumuzda hak ettiği yeri almasında önemli bir mesafe kat etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti, 1930 yıllarda kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıyan Avrupa'nın az sayıda ülkesi arasında yer almaktadır. Ne yazık ki, dünyanın diğer ülkelerinde kadın hakları konusunda pek çok tartışmalar yaşanırken; Türkiyemizde son yıllarda kadın haklarında önemli adımlar atılmıştır. Kadınlarımızı siyaset dahil toplumun bütün katmanlarında daha aktif bir şekilde görmek bizi gerçekten mutlu ediyor. Türkiye, eğitimde attığı dev adımlar sayesinde kadınlardan işgücünden ve potansiyellerinden yararlanmaktadır. Bütün insanların bir anneden doğduğunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız. Bizi bin bir meşakkatle yetiştiren ve büyük bir özveriyle geleceğe hazırlayan annemizin bir kadın olduğunu asla unutmamalıyız." ifadelerine yer verdi.

“KADINLARA İMKÂN TANINMALI”

Günümüzde kadın haklarında sağlanan gelişmeler sayesinde kadınların hemen hemen bütün meslek dallarında ve iş kollarında başarılı bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerine dikkati çeken Genç, "Türk kültüründe kadınların ve annelerin çok ayrıcalıklı ve kutsal bir yeri vardır. Bize düşen görev de kadınların bu önemli konumunu daha güçlendirerek, onları sosyal yaşamın ve iş yaşamının bütün alanlarında yer almasını sağlayacak imkânları ortaya koymaktır. Günümüzde kadın haklarında sağlanan gelişmeler sayesinde kadınlarımız hemen hemen bütün meslek dallarında başarıyla kendilerini temsil etmektedirler.

Senede bir gün değil bütün yıl boyunca kadınlarımıza hak ettiği değerleri vermeliyiz. Bu vesileyle bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum ve kadınlarımıza yaşamlarında huzurlu, mutlu ve sağlıklı yıllar diliyorum." cümleleriyle mesajını tamamladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber