Biz Anadoluyuz' Projesi Kapsamında Şanlıurfa'dan İlimize Gelen 2. Kafileyi Uğurladık
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde başlatılan İçişleri Bakanlığımızca yürütülen‘Biz Anadoluyuz’ projesi kapsamında Şanlıurfa’dan ikinci kafile olarak ilimize gelen misafir öğrencilerimiz 4 günlük gezi programının ardından Trabzon’dan ayrıldılar.
  Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında Şanlıurfalı öğrenciler 30 Kasım- 3Aralık 2017  tarihleri arasında Trabzon’un tarihi ve turistik mekanlarını gezerek Trabzon’u  tarihi ve kültürel  açıdan tanıma fırsatı buldular.  Program süresince Trabzonlu 180 ailenin yanında konaklayan öğrenciler Trabzonlu yaşıtlarıyla kaynaşarak Trabzon ile Şanlıurfa arasında Kardeşlik Köprüsü oluşturdular.   
  Şanlıurfalı öğrenciler, gezi programının ikinci gününde Gülbaharhatun Camini, Surları, Osmanlı Kültür evi ve Şehir Müzesini gezdikten sonra Forum AVM’ de “Ayla “ adlı sinema filmini izleyip ‘Şamata’ adlı oyun alanında doyasıya eğlendiler.   
  Trabzon Şehitliğini de ziyaret eden misafir öğrenciler, aziz şehitlerimiz ve ülkemizin birliği ve beraberliği için dua ettiler.  Sonrasında Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Trabzon’u ziyaretlerinde üç kez kaldığı Atatürk Köşkü ile  Ayasofya köşkünü gezip yetkililerden bilgi aldılar.
  Trabzonspor'un Şenol Güneş Spor Kompleksini de ziyaret eden Şanlıurfalı öğrenciler, taraftar koltuklarında Karadeniz ve Urfa müzikleriyle hem Urfaspor hem de Trabzonspor adına tezahüratlarda bulundular. Stadyumun heyecanı, çocukların  coşkusuyla birleşince etkinlik şölene dönüştü.
  Programın son gününde Zagnos Vadisinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen Hamsi Şölenine katılan Şanlıurfalı öğrenciler, Vali Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile bir araya gelerek sohbet etti.
  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonunda gerçekleştirilen Hamsi Şöleni’nde Şanlıurfalı öğrenciler, engelli kardeşleriyle birlikte yemek yediler.
  Şölende her sağlıklı bireyin de engelli adayı olduğunu hatırlatan Valimiz Yücel  Yavuz” Devletimiz engelli vatandaşlarımız için  tüm imkanları seferber ediyor. Birlik ve beraberlik içinde, kardeşlik duygusu içinde geleceğimiz çok güzel ve aydınlık olacak. Urfa’dan gelen heyete de ayrıca teşekkür ediyoruz. Trabzonlu 180 ailemiz herbir çocuğumuzu misafir ettiler. Onlara da ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.
  Hamsi Şöleninin ardından Trabzon havalimanına geçen Şanlıurfalı öğrenciler, Trabzon’u unutmayacaklarını ifade ederek ilimizden ayrıldılar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber