banner240
banner237
banner238

Buz Pateni Pisti 1 haftada kullanılamaz hale geldi!

19 Mayıs Spor Salonu ve Yavuz Selim Futbol Sahasının yerinde yapılan Millet Bahçesinde bulunan buz pateni pisti 3 farklı noktasındaki zemin parçalarının yerinden çıkması dolayısıyla kullananlar için tehlike oluşturuyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden TRABİTAŞ tarafından işletilen buz pateni pistini kullanan Kenan Oğuz isimli genç: “ 15 TL karşılığında 30 dk. pisti kullanmak için ücret ödedim. Fakat piste ayağımı atar atmaz ilk şoku yaşadım çünkü buz pateni isimli pist plastik silikon karışımlı tuhaf zevksiz bir malzemeden yapılmış ve pistin farklı noktalarında içiçe geçen zemin ek yerlerinden havaya kalkarak genişliği 2mt. Yüksekliği 3cm. civarında zemin bozulmaları oluşmuş bu alandan geçerken takılıp düşüyoruz ve bu durum ciddi yaralanmaları da beraberinde getirebilir.

Millet Bahçesi çok doğru bir yatırım fakat aynı anda binlerce kişinin ziyaret edebildiği bu alanda erkekler için 2 kişilik normal tuvalet, engelliler için 1 kişilik tuvalet bulunması çok komik insanlar vaktinin çoğunu tuvalet sırasında geçiriyorlar. Aynı durum botanik parkta da var tuvalet sayısı çok yetersiz. Yerli ve yabancı çok sayıda turistte benim dikkatimi çekti bizimle aynı mağduriyeti yaşıyorlar. Yüzlerce dönüm alanda 4-5 kişinin veya 10 kişinin aynı anda tuvalet ihtiyacını karşılayacağı alan oluşturmak zor bir şey mi? Bu şehri yönetenler bu alanları nasıl kontrol ediyor. İnsan ihtiyaçlarını nasıl yorumluyorlar anlamış değilim.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, geçtiğimiz Salı günü hizmete açılan buz pateni pisti için Belediyenin internet sitesinden yaptığı açıklamada: “Gençler! Enerjinizi atacağınız, farklı sportif aktiviteler ile doyasıya eğleneceğiniz muhteşem bir konsept sizleri bekliyor. Ortahisar millet bahçesinin tam ortasında yer alacak şekilde planladığımız sentetik buz pateni pisti için şimdiden heyecanlanabilirsiniz.” ifadelerini kullanmıştı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber