ÇEBİ PROJELERİNİ AÇIKLADI

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde Cumhur İttifak’ının Araklı Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Recep Çebi projelerini açıkladı.
Araklı Arakale Restaurant’ta yapılan proje tanıtım toplantısına AK Parti Araklı İlçe Başkanı Şaban Bıyık, Belediye Meclis üyesi Ekrem Reis, Belediye Meclis Üyesi Mimar Kenan Bağçiçek, İşadamı Mehmet Ali Derya ve basın mensupları katıldı.
Başkan Recep Çebi yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;
Araklımız Trabzon’umuzun ikinci büyük ilçesi 49 Bin 500 nüfusumuz var. 50 mahallemizle beraber Araklımıza hizmet ediyoruz. Hizmetleri yaparken köylerden mahalleye dönüşen mahallelerimizde acil hizmetlerimiz var. Yolların yapılması menfez ve atık suların ıslah edilmesi gerekiyor. Araklı olarak dünya genelinde 350 bin civarında nüfusumuz var. Yaz aylarında araklının nüfusu 110 Binlere çıkıyor. Bunun için altyapıya önem veriyoruz. 2280 km yol ağımız var. Bunların yüzde 80’i iyi durumda. Kapalı yolumuz yok. Bunları bakanımız Süleyman Soylu’nun büyük desteği ile yapmaya devam ediyoruz. Eksiklerimiz mutlaka var. Mahallelerimizde yol Su elektrik sorunsuz bir şekilde vatandaşlarımızın yaşantılarını devem ettirmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Araklı’nın turizm alanında büyük cazibesi var. Çok güzel sosyal tesisler kazandırıyoruz. Kalecik kalemizi restore ediyoruz. Otellerimiz var. 3-4 e 5 Yıldızlı otellerimiz var. Bunlar Araklı’yı geliştiriyor. Karadere vadimiz var. Deremizi ıslah ettik. Bu vadide hanlar, tarihi yapılar var. 
2009’da göreve geldiğimiz ve verdiğimiz vaatlerimizin hepsini yerine getirdik. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Araklı’mızın sanayi sitesi yoktu.216 Dükkanın olduğu bir sanayi sitesi yaptık. Doğalgaz bekliyoruz vatandaşlarımız. Bakanımız Berat Albayrak verdiği talimatla Araklı’mızın yüzde 40’ında doğalgaz var. Yavaş yavaş diğer taraflara da vereceğiz. Sarp Samsun yolu denizle aramıza girdi ama biz çalışmalarımızı yaptık. Sahil kesimini düzenleyerek vatandaşlarımızın denile buluşmasını sağladık. 
TOKİ ile büyük işler yaptık. Kalecik camisini restore ettik. 500 Konut yaptık. Afet konutlarını yaptık. 5 ilçeye hizmet edecek bir SGK binası yaptık. Arsasını biz hibe ettik. Resmi binalarımızı elden geçirdik. Orman Binamız yoktu. Biz yaptırdık. 
Araklımızın ticaretini10-15’e katlayacak proje Salmankaş yolumuzdur. Tünellerini bitirdik. 7 Km duble yol bitti. Arada kalan kısmın ihaleleri devam ediyor. Bu yol olmazsa olmazlarımızdan bir tanesi. Kent meydanı projemiz var. Hükümet konağımızın bulunduğu mevkii kaldırıp planlarını yaptık. O alan kent meydanı olarak planlara işlendi. Yeni hükümet konağı ve tarihi camimizin önünü kent meydanı yapacağız. Trup projemiz var. Vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz Burayı çöp tesisinden kurtardık. Projelerimizi Büyükşehire sunduk Burada bir millet bahçesi hataya geçirme çalışmalarımız devam ediyor. Sahil dolgu alanı yapmak için çalışmalarımızı yapacağız. Kültür Merkezi için yerimiz hazır. Kültür merkezimizi hayata geçireceğiz. Sıvasız boyasız evlerimiz var. Yatırım fonları ile vatandaşa yardım ederek sıva boya çalışmasını yapacağız. İnşallah bu sorunu halledeceğiz. Otopark sorunumuz var. Araçlarda sokaklarda yürüyemiyoruz. Her ilçede var. Normalde bu sorunu çözdük. Sahilde 5 bin araçlık parkımız var boş duruyor. Radikal karar alıp araçları buraya yönlendireceğiz. Kadınlar kapalı organik ürünler ve el ürünleri satma yeri yapacağız. Küçük sanayi sitemizin karşısına yeni köprü projelerimiz arasına aldık. 
Denize girme yerleri 3 tane projelere aldık. Bir tanesini bayanlara ait olacak. Karadere’nin doğu tarafından bisiklet ve yürüyüş yolu yapacağız. Adliye Sarayı’mızın yeri arsası hazır yüksekokulumuzun olduğu bölgede hayata geçireceğiz. Kentsel dönüşüme en kısa zamanda başlayacağız. Küçük sanayi sitemizin yanında Organize sanayi sitesi için çalışmalara başlayacağız. 5 bin dönümün üzerinde yerimiz var. Deniz seviyesinde aşağıda olan tek ilçe biziz. Yağmur suları ile mücadele ediyoruz. Bunları da çözeceğiz. Millet Kıraathanesi projemiz var. Gençlerimizi gençlik kamplarına yönlendireceğiz. Hayvancılığa çok önem veriyoruz. Hayvancılık projelerini artırdık. Bunları hayata geçireceğiz. Kız ve erkek yurtlarımızı hayata geçireceğiz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber