banner240
banner237
banner238

TAKADEMİ Trabzon Sorunları İçin Dört Koldan Harekete Geçti

Trabzon Sivil Toplum Kuruluşları Akademisi (TAKADEMİ) kurulduğu tarihten beri Trabzon ile ilgili konulara yoğunlaşarak bir dizi çalışmalar yürütüyor. Bu konuda yapılan hazırlık çalışmaları bünyesindeki TAKADEMİ Meclis Başkanlığına sunularak alanında uzman akademisyenler tarafından ortaya konan çalışma sonuçları hazırlanan raporlarla birlikte ilgili kurumlara resmi yazı ile başvurularak ilgili konuların sonuçlandırılması sürecine girildi.

Yapılan çalışmalarla ilgili olarak açıklama yapan TAKADEMİ Başkan Vekili Hüseyin Ayaz ”Akademi olarak ülke genelinde ve tüm dünyada yaşayan hemşerilerimizle birlikte Trabzonluların sesi olmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Hedefimiz ülkemizde ve yurt dışında Trabzonluluk misyonu taşıyan STK’larla birlikte bilim, sosyal, kültür, tarih ve ekonomi alanında Trabzon’un tanınırlığını ve bilinirliğini çok daha yukarılara taşıyacak projeleri uygulamaya koymaktır” dedi.

Başkan Vekili Ayaz ayrıca Trabzon-Kahramanmaraş kardeşliğinin protokolsüz bir kardeşlik olduğunu, bunun protokole dönüştürülmesi gerektiği için resmi başvuruda bulunulduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Maraş yakınlaşması gerek Trabzon’un fethinden sonra Türk ve İslamlaştırılma sürecinde Maraşlı âlimlerin katkısı, gerek Trabzon’da valilik yapmış Osmanlı Cihan Padişahı Yavuz Sultan Selim’in annesi Gülbahar Hatun (Ayşe Sultan) Maraş merkezli Dulkadiroğluları Beyi’nin kızı olması ve Kurtuluş Savaşında Sütçü İmam’ın Fransızlara karşı başlatmış olduğu Kuvay-i Milliye hareketinin Trabzon’da büyük yankı bulması sebebiyle Trabzon Belediye Meclisi’nin aldığı kararla Kahramanmaraş’ı resmen kardeş ilan ederek en önemli caddesine Maraş adını vermesiyle başlamıştır.

Trabzonlu hemşerimiz TBMM eski başkanı Necmettin Karaduman’ın 1966-1970 yılları arasında yapmış olduğu Kahramanmaraş Valiliğinde göstermiş olduğu başarı ve hakla olan bağı nedeniyle Kahramanmaraş Belediye Meclisi şehrin en önemli caddesine Trabzon Caddesi ismini vermiştir. Bu ve bunun gibi daha nice samimi ilişkileri olan bu iki kardeş şehrin resmi bir kardeşlik protokolü yoktur.

Hem Trabzon hem de Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyeleri’ne yazdığımız yazıyla bunu resmiyete dönüştürmeyi talep ettik.”

YENİ PROJELER ARALIK AYINDA

TAKADEMİ pandemi sürecinden dolayı ara verdiği saha çalışmalarına STK’larla ilgili resmi süreç tamamlanacağı Aralık ayı içinde çalışma programı dâhilinde kısa ve uzun vadeli projeleriyle saha çalışmalarına yeniden başlayacağını vurguladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber