banner240
banner237
banner238

CHP’Lİ AHMET KAYA MUHTARLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, “Muhtarlarımız, demokrasinin ve millete hizmetin temel taşıdır. Muhtarlarımızın sorunlarını çözmeye talibiz.” dedi.

Trabzon Milletvekili Kaya, mesajında muhtarlık görevinin önemine vurgu yaparak, muhtarların sorunlarının çözümüne yönelik partisinin önerilerini sıraladı.

Kaya mesajında şunları söyledi:

“Muhtarlık kurumu milletimizle devletimiz arasındaki ilk köprüdür, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelidir. Muhtarlarımız siyasi partilerden bağımsız olarak kendi isimleriyle seçime katılırlar ve her partiden insanın oylarıyla seçilirler. Sorumlu oldukları köy ve mahallelerdeki ihtiyaç ve talepleri tespit ederek kamu hizmetlerinin daha verimli ve etkin bir şekilde yerine getirilmesi noktasında önemli bir görev yaparlar.”

MUHTARLARIMIZ BİRLİĞİMİZİN VE BERABERLİĞİMİZİN TEMİNATIDIR

“Muhtarlarımız siyasi amaçlara yönelik değil, toplumun ihtiyaçlarına göre çalışırlar ve ayrım yapmaksızın tüm vatandaşlarımızın sorunlarıyla ilgilenirler. Bu nedenle birer hizmet elçisi olan Muhtarlarımız aynı zamanda mahallelerimizin birliğinin ve beraberliğinin de teminatıdır.

Vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek adına halkımızla birebir temas kuran ve yereldeki sorunları en iyi bilen kişiler olan muhtarlarımızla sürekli temas halindeyiz. Bu noktada siyasi görüşüne bakmadan tüm muhtarlarımızla birlik ve dayanışma içinde çalışmalarımızı sürdürmek istiyoruz.”

MUHTARLARIMIZIN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

“Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde her gittiğimiz yerde ilk olarak muhtarlarımızla bir araya gelerek sorunları ve talepleriyle yakından ilgileniyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak muhtarlarımızın sorunlarının çözümü için samimi bir şekilde çalışmalar

yapıyoruz. İktidarımızda tüm bu önerilerimizi hayata geçirerek muhtarlarımızın daha iyi koşullarda görev yapmalarını sağlayacağız.”

MUHTARLIK KANUNU ÇIKARACAĞIZ

“Muhtarlarımızı ilgilendiren 82 farklı kanun var. Muhtarlarımızın görev, yetki, sorumluluk ve sosyal haklarını kapsayan bütüncül bir Muhtarlık Kanunu’nu hayata geçireceğiz.

Milletvekili seçimlerinde olduğu gibi, muhtarlık seçimlerinde de birleşik oy pusulası uygulamasını getireceğiz.

Tıpkı belediye binaları gibi her muhtarlığımızın bir Muhtarlık Evi olacak ve her muhtarlarımıza yardımcı büro personeli tahsis edeceğiz.”

HER MUHTARLIĞIN AYRI BİR BÜTÇESİ OLACAK

“Muhtarlık kurumunu güçlü kılmanın yolu, onu denetlenebilir bir bütçeye sahip kılmaktan geçer. Her muhtarlığımızın ayrı bir bütçesi olacak.

Muhtarlar mahallelerinde kimin ya da hangi ailelerin yardıma muhtaç olduğunu en iyi bilen kişilerdir. Sosyal yardımları en objektif, tarafsız dağıtacak olan kişiler muhtarlardır. Dolayısıyla sosyal yardımların muhtarlıklar aracılığıyla dağıtılmasını sağlayacağız.”

MUHTARLARIMIZA SÖZ HAKKI VE KARAR YETKİSİ TANIYACAĞIZ

“Belediye meclisi toplantılarında muhtarlarımızın da söz ve karar sahibi olmalarını sağlayacağız.

Muhtarlarımızın Türkiye genelinde bağımsız bir şekilde örgütlenmelerini sağlayacak olan "Türkiye Muhtarlar Birliği"ni kuracağız.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü içtenlikle kutluyor, görevlerinde başarılar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber