banner240
banner237
banner238

CHP’Lİ KAYA’DAN DENİZ ÜSSÜ HATIRLATMASI…  “SÜRMENE DENİZ ÜSSÜMÜZ NE OLDU?”

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, 2 yıl önce Trabzon’un Sürmene İlçesi’nde kurulacağı ve bölgeye ciddi katkılarının olacağı duyurulan Sürmene Deniz Üssü’nün son durumu hakkında Milli Savuma Bakanı Hulusi Akar’dan ve bürokratlardan bilgi istedi. Bakanın ve Bakanlık bürokratlarının hazır bulunduğu bütçe görüşmelerinde konuşan Kaya, “2018 yılında Türkiye'mizin 9'uncu deniz üssünün Trabzon'un Sürmene İlçesi’ndeki Çamburnu Limanı'nda kurulacağı söylenmişti. Hatta Trabzon Milletvekilimiz Sayın Salih Cora -kendisi buradadır- Sürmene'de kurulacak deniz üssünün 1 yılda tamamlanacağına dair bir açıklama da yapmıştır. Aradan iki yıl geçti ama hâlâ ortada hiçbir şey yok. Salih Vekilim de sanıyorum bu konudan mahcuptur” dedi.

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın 9'uncu tam donanımlı deniz üssünü, Trabzon'un Sürmene ilçesinde kurma kararının ardından 2 yıl geçti. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Milli Savunma Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde deniz üssünün akıbetini sordu. Kaya, şunları söyledi:

SALİH CORA’YI BU MAHCUBİYETTEN KURTARALIM

“Sayın Bakanım, 2018 yılında Türkiye'mizin 9'uncu deniz üssünün Trabzon'un Sürmene ilçesindeki Çamburnu Limanı'nda kurulacağı söylenmişti. Hatta Trabzon Milletvekilimiz Sayın Salih Cora -kendisi buradadır- Sürmene'de kurulacak deniz üssünün bir yılda tamamlanacağına dair bir açıklama da yapmıştır. Aradan iki yıl geçti ama hâlâ ortada hiçbir şey yok, Salih Vekilim de sanıyorum bu konudan mahcuptur. Onu da bu mahcubiyetten kurtaralım.”

SÜRMENE LİMANIMIZ DENİZ ÜSSÜ İÇİN ÇOK UYGUN

“Sizlerin de bildiği gibi kıyı yapımız ve Sürmene Limanı'mızın altyapısı bu iş için çok uygundur. Ulaştırma Bakanlığı da bu üsle ilgili her türlü fedakârlığı yapmaya hazır olduğunu ifade etmiştir. Orada hazır durumda büyük bir alanımız vardır ve bu alan uzun yıllardır boş durumdadır.”

TRABZON’A VERİLEN SÖZÜ TUTUN!

“Bu işle ilgili son durum nedir? Bu konuda sizden bilgi rica ediyorum, bu konuyu dikkatlerinize sunuyorum. Trabzon'a verilen bu sözün yerine getirilmesi için sizden gereğini rica ediyorum. 2021 yılı bütçesinin memleketimize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber