banner240
banner237
banner238

ÇOKLU BAROLAR ÇÖZÜM DEĞİLDİR

Çoklu Baro Sistemi, Üniter Devlet yapımıza aykırı olduğu gibi; yargı bağımsızlığının sona ermesine, baroların siyasileşmesine, ülkemizde kaotik ve ayrıştırıcı ortamın oluşmasına, CMK ve Adli Yardım hizmetlerinin aksamasına, adaletin iktidarlara göre şekillenmesine, Avukatlık mesleğinin itibarsızlaştırılarak güçlü savunmanın ortadan kaldırılmasına, Avukatlık meslek etiğinin aksine meslektaşlar arası rekabet ortamının yaratılmasına ve Avukatların siyasi/dini vs. görüş ve değerleri üzerinden ayrıştırılmasına neden olacak tehlikeli ve zararlı bir sistemdir.

Barolar ;Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve taraf olduğumuz Uluslararası anlaşmalarla teminat altına alınan ‘Savunma Hakkı’nın tek temsilcisi ,Hak Arama Hürriyeti’ ve ‘Adil Yargılanma Hakkı’nı savunan,  biz Avukatların bağlı olduğu meslek örgütüdür  ‘Rekabet, kalite ve demokrasi’ gerekçeleri ile Baroların bölünmesi ve seçim sistemlerine müdahale edilerek kamusal niteliklerinin yok edilmesi başta Anayasa’mız olmak üzere tüm mer’i mevzuata aykırı bir yaklaşımdır.

Unutmayın ki Tarih;İnsanlık için mücadele edenleri yazar!

‘Bu barolar çok oldu’ diyerek bizi Çoğaltmaya çalışanlar unutmasınlar!

Yargı bağımlı oldukça,Hukuk yok sayıldıkça; Adalet unutulup İnsan hakları ihlal edildikçe BİZ ÇOK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ.

Çocuk İstismarına,kadına karşı şiddete ,doğanın talan edilmesine göz yumuldukça BİZ ÇOK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ.

Baroları bölmeye ,ayrıştırıp susturmaya neden olacak tasarı yasalaşırsa DAHA ÇOK OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ.

Çünkü bu ülkede ,tüm baskı ve engellemelere rağmen susmayan,vazgeçmeyen ve gerektiğinde bedel ödeyen  aydınlığı,özgürlüğü, hukuk devleti ve demokrasiyi temsil eden avukatlar var.

Ve o avukatlar, ne yurttaşın sesinin kısılmasına izin verecek ne de mücadeleden vazgeçecekler.

Trabzon Barosu Yönetim Kurulu olarak bizimle aynı duyguları taşıyan meslektaşlarımız adına ,üzerimizde taşımaktan büyük onur duyduğumuz cübbemiz adına Barolarımızın mücadelesine destek vermenizi; bu yönde bir düzenlemenin yasalaşmaması için emek sarf etmenizi önemle arz ve talep ederiz.

                           TRABZON BAROSU YÖNETİM KURULU

                                       

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber