CORA, Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

ÇANAKKALE BİRLİK VE BERABERLİK RUHUNU ORTAYA ÇIKARMIŞTIR

CORA, Çanakkale’de düşmana karşı topyekûn onurlu bir mücadele verildiğini hatırlatarak, “Çanakkale Zaferi, büyük imkansızlıklara rağmen, milletimizin bağımsızlığını, onurunu ve vatanını korumak uğruna yapabilecekleri fedakârlıkları gözler önüne seren şanlı bir destandır. Kadim tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşımızın da habercisi olmuş, Çanakkale’de sergilenen birlik, kardeşlik ve dayanışma; istiklal mücadelemiz için elzem olan ruhu ortaya çıkarmıştır. Çanakkale ruhu, milletimizin inancı, azmi ve kararlılığıyla hiçbir engel tanımayacağının; bağımsızlığı uğruna birlik ve beraberlik içinde her şartta zafere ulaşacağının müjdecisidir.” dedi.

ÇANAKKALE RUHU BİZLERE REHBER OLUYOR

CORA, “Çanakkale’de doğan ruh, bir asrı aşkın zamandır bizlere rehber oluyor. Çanakkale’de neler yaşandığını bilmeyenlerin, verilen mücadeleyi anlamayanların, bugün vatanımıza yönelik tehditlere karşı duruşumuzdaki azim ve kararlılığı anlamaları da mümkün değildir. Bugün Suriye başta olmak üzere Doğu Akdeniz’de Libya’da, Karabağ’da milletimizin huzuru, ülkemizin güvenliği için Mehmetçiklerimizin verdiği mücadele Çanakkale Ruhu’nun ne kadar diri ve canlı olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.” şeklinde konuştu.

PRANGALARIMIZDAN KURTULDUK

Türkiye’nin dünyada yaşanan zulümlere en üst perdeden sesini yükselttiğini de hatırlatan Milletvekili CORA, “Her nerede olursa olsun mazlumun yanında, zalimin karşısındayız. Biz kabuklarımızı kırdıkça, dış politikada, ekonomide bağımsız ve iddialı politikalar yürüttükçe göze batmaya devam ediyoruz. Sözümüz arttıkça önümüze daha çok engel çıkarıyorlar. Niyet hep aynı; ‘İçeride terörle uğraş, dışarıda sesini çıkarma.’ Türkiye ne zaman güçlenmeye başladıysa askerî müdahalelerle, muhtıralarla, iç karışıklıklarla önümüze set çekmeye çalıştılar. Hamdolsun ki her seferinde ayaklarımıza bağlanmak istenen bu prangalardan kurtulduk. Vesayet odaklarını tarihe gömdük, terörü ise bitirme noktasına getirdik.” ifadelerine yer verdi.

Milletvekili CORA, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Şerefle ve onurla yazdığımız şanlı tarihimize ilelebet sahip çıkacak, kahramanlık ve fedakarlık timsali şehitlerimizden devraldığımız mirası sonsuza kadar sahip çıkacak olan yeni nesillere emanet edeceğiz. Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm

şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere rahmet ve minnetle anıyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber