banner240
banner237
banner238

Çukurçayır’a yapılacak olan ‘Doğa Park’ projesi oybirliğiyle kabul edildi

ORtahisar Belediye Meclisi’nin 08/04/2021 tarihli meclis toplantısı Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yönetiminde gerçekleştirildi.

Toplantıda; Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen Çukurçayır Mahallesi’nde 213 ada, 13 Nolu parsel üzerinde ‘Çukurçayır Doğa Park’ projesinin Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle yapılmasıyla ilgili madde görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, parkın nüfus yoğunluğunun bir hayli fazla olduğu Çukurçayır Mahallesi’nde vatandaşlara yeni nefes alanı oluşturacağını söyledi.

“EKOPARK TARZINDA YAPILACAK”

Projenin yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirileceğini ve buna göre de şartnamenin hazırlanacağını belirten Başkan Genç, “Çukurçayır’da parkımızı yapacağımız alan kendi yerimiz. YİD modeliyle hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu projeyi Çukurçayırımıza kazandırmak amacındayız. Çukurçayır önemli bir nüfus yoğunluğuna sahip. Orada faaliyet gösteren Boztepe, Necmiati, Değirmendere gibi spor kulüplerimizin buranın spor alanı olarak kullanılmasıyla ilgili bir ısrarı oldu. Burada eski bir halı saha vardı. Aynı zamanda mini bir ormanın bulunduğu bir yer. Toplamda beş dönümlük bir alan. Burayı mini bir Ekopark tarzında hayata geçirmeyi planlıyoruz. Gençleri de biraz cezbedecek özellikli unsurlar projemiz içerisine koyduk. Bu şekilde hem ailelerimiz, hem de gençlerimiz için bir soluk alanı oluşturalım istedik. Ama o kulüplerimize ve gençlerimize de söz verdik. İnşallah, bir spor alanını da ayrıca Çukurçayırımıza kazandıracağız.” ifadelerine yer verdi.

Doğa Park’ın toplamda 5099 m2 üzerinde kurulacak. Proje içinde; 14 araçlık otopark, 232 kişilik restoran, 9 adet kamelya, toplamda 79m² 4 adet piknik platformu, 160 metre uzunluğunda yerden yüksek ahşap gezinti yolu, bir adet millet kıraathanesi ile seyir kulesi yapılacak.

HARUN YAVRUOĞLU’NUN İSMİ YAŞADIĞI MAHALLEDE YAŞATILACAK

Meclis oturumunda ayrıca Kültür, Çevre, Turizm ve Spor Komisyonu’ndan gelen gazeteci, yazar, karikatürist ve televizyoncu Harun Yavruoğlu’nun isminin yaşadığı Karşıyaka Mahallesi’nde bir sokağa verilmesiyle ilgili madde görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi. Kabul edilen maddeye bir yıl önce vefat eden merhum Harun Yavruoğlu’nun ismi Karşıyaka Mahallesi’nde, Karşıyaka Fatma Hatuncuk Camiinin alt kısmında bulunan 807 Nolu sokağa verildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Harun Yavruoğlu’nun Trabzon’un önemli bir değeri, kültür ve sanat adamı olduğunu belirterek “14 Nisan’da Harun Yavruoğlu’nun birinci vefat yıl dönümü. Bu vesileyle de kendisine bir kez daha Allah’tan rahmet ve minnet dileklerimi iletiyorum. İsmini doğduğu mahallede yaşatacağız.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber