banner240
banner237
banner238

TÜYAP İSTANBUL KARAVAN FUARI’NDA  KARAVAN SATIŞLARI PATLAMA YAPTI

Fuarda 200’ün üzerinde de karavan siparişi alındı.  Hafta içi her gün saat 10.00 ile 18.00 arası açık olan Karavanist, 13 Nisan 2021, Salı gününe kadar ziyaret edilebilecek. İsteyenlerin karavan kiralayıp satın alabildiği fuarda, 100’e yakın firma ve 150’yi aşkın markanın son teknoloji ürünleri tanıtılıyor. Tüyap Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Türkiye’de bu yıl 2 bin karavanın üretileceği tahmin ediliyor. Karavanist’e açıldığı ilk saatlerden itibaren yoğun bir ziyaretçi ilgisi var. 45 bin liradan 1 milyon 200 bin liraya kadar karavanlar fuarda sergilenirken, fuar sonuna kadar 400-500 karavan siparişi alınacağını öngörüyoruz” dedi.

Doğa tutkunları, Tüyap tarafından düzenlenen Karavanist İstanbul Karavan ve Ekipmanları Fuarı’na yoğun ilgi gösteriyor. Büyükçekmece’de bulunan Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 2 Nisan 2021, Cuma günü büyük bir coşkuyla açılan Karavanist’in ilk dört gününde 100’ün üzerinde karavan ve 7 tiny house siparişi alındı. Karavanların adeta kapış kapış gittiği Karavanist’in sonuna kadar 400-500 arası sipariş alınması öngörülüyor. Teknolojik donanımı yüksek, en özel karavan modellerinin sergilendiği Karavanist Fuarı, 13 Nisan 2021, Salı gününe kadar hafta içi her gün saat 10.00 ile 18.00 arası ziyaret edilebiliyor.  Karavanist’te 45 bin liradan 1 milyon 200 bin liraya kadar her bütçeye hitap eden karavan çeşitlerini ziyaretçiler inceleme olanağı buluyor. Yeni karavan almak isteyenlerin yoğun ilgi gösterdiği fuarda, karavan ve karavan malzemesi kiralamak da mümkün.

Karavan satışları patlama yaptı

Tüyap Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Karavanist’e açıldığı ilk saatlerden itibaren yoğun bir ziyaretçi ilgisi var. Fuarımızda, 100’e yakın katılımcı firmamız son model karavanlarını sergiliyor.  Karavanist’te dört günde 100’ün üzerinde  karavan satışı yapıldı ve 200’ün üzerinde de karavan siparişi alındı.   Fuar sonuna kadar 400-500 karavan siparişi alınacağını öngörüyoruz. Türkiye’de bu yıl 2 bin karavanın üretileceği tahmin ediliyor. Bu tahmin dikkate alındığında, Türkiye’deki karavan üretiminin yüzde 25’nin Karavanist’te alınacak siparişlerle gerçekleştirileceğini söyleyebiliriz” dedi.

Karavanist Fuarı’nın eski karavanlarını yenilemek isteyenler için de fırsat olduğunu belirten Ersözlü, şu bilgileri verdi: “Türkiye'de 10 bine yakın karavan olduğu biliniyor. Bunların çoğunun eski ve yaşlı araçlardan oluştuğunu söyleyebiliriz. Pandemi döneminde karavan sektörünün siparişlerinde yüzde 300’e varan artışlar oldu. Bu olağanüstü talebe bağlı olarak 2021 yılında Türkiye’de yaklaşık 2 bin karavanın üretilebileceği öngörülüyor.

 “Fuarlarımız ekonomiye can suyu oluyor”

Tüyap’ın ‘ticaret için önce sağlık’ anlayışıyla devam eden fuarlarının ekonomiye can suyu olacağını söyleyen Ersözlü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tedbiri, güvenliği ve sağlığı, ön planda tutarak fuarlarımızı düzenlemeyi sürdürüyoruz. Amacımız,  hem katılımcı firmalarımızın ticaretine destek olmak, hem de katılımcı ve ziyaretçilerimizin sağlıklarını korumak. COVID-19 önlemleri kapsamında her türlü tedbiri alarak ziyaretçilerimizi Karavanist Fuarımıza kabul ediyoruz. Ziyaretçilerimiz gönül rahatlığı içinde fuarımızı gezebilirler. Katılımcılarımız da aldığımız tedbirlerden memnun. Pandemi nedeniyle fuara katılımda çekingen davranan firmalar, diğer firmaların gördüğü ilgiden sonra fuara katılmaya karar verdiler. Açılış günü olan Cuma günü ve sonrasında hafta sonu telefonlarımız susmadı. Onları da fuarımıza pazartesi gününden itibaren dahil ettik.”

TÜYAP Hakkında: Tüyap, Türkiye’nin ilk fuarcılık şirketi olarak 1979’da Bülent Ünal tarafından kuruldu. Türkiye’de fuarcılığın gelişiminin öncüsü olan Tüyap Fuarcılık Grubu kuruluşundan bugüne kadar yurt içinde 1.801, yurt dışında ise 39 ülkede 197 fuar gerçekleştirdi. Geride bıraktığı 42 yılda Tüyap, 127 ülkeden 331 bin 643 firmaya hizmet verdi ve düzenlediği fuarlarda 213 ülkeden 66 milyon 255 bin 558 ziyaretçiyi ağırladı. Çin, Rusya ve Afrika’da ilk Türk ihraç ürünleri fuarlarını organize eden şirket, halen yılda ortalama 10 yurt dışı fuara Türk milli katılımı organize ediyor. Türkiye’de kendi fuar merkezine sahip tek özel sektör fuarcılık kuruluşu olan Tüyap, profesyonel kadrosu ve 100’ü aşkın meslek örgütü ile uzun vadeli işbirlikleri yaparak, Türkiye’de sahip olduğu ve işlettiği 7 fuar merkezi ve 6 ülkede sahip olduğu uluslararası ofisi ile düzenli ihtisas fuarları gerçekleştiriyor. Yeni dönemde ‘ticaret için önce sağlık’ mottosuyla fuarlarını düzenleyen Tüyap, Türk Standartları Enstitüsü’nün COVID-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Belgelendirme Programı şartlarını yerine getirerek TSE COVID-19 Güvenli Hizmet Belgesi almaya hak kazanan ilk ve tek fuarcılık şirketi olmanın sorumluluğuyla, dijital olanaklarını da seferber ederek hibrit fuarlar düzenlemeyi sürdürüyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber