banner240
banner237
banner238

Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Kömürhan Köprüsü ve Tünelleri Açılış Törenine Katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Kömürhan Köprüsü aynı zamanda Elazığ ve Malatya Havalimanları arasındaki mesafeyi de azaltarak bölgenin ulusal ve uluslararası hava ulaşımında kolaylık sağlayacaktır.

Toplam uzunluğu 660 metreyi, orta açıklığı 380 metreyi bulan Kömürhan Köprüsü kendi grubunda dünyanın dördüncü büyük projesi unvanını taşıyor.

Yapım bedeli 720 milyon lira olan bu proje Elazığ ile Malatya'yı birbirine bağlamanın ötesinde, ülkemizin doğu batı ve kuzey güney ulaşım aksının en önemli noktalarından birini oluşturuyor.

Toplam uzunluğu 660 metreyi, orta açıklığı 380 metreyi bulan Kömürhan Köprüsü, kendi grubunda dünyanın dördüncü büyük projesi unvanını taşıyor.

Yılda sadece 9,3 milyon lira ve yakıttan 4,7 milyon tasarruf sağlayacaktır.

Bugüne kadar Malatya'da 8,8 milyar lira, Elazığ'a yılda 6 milyar lira ulaşım yatırımı yaparak,bölünmüş yoldan demiryolu ve havayoluna kadar her alanda bölgemizin çehresini değiştirdik.

Ülkemizde sürekli ilkelerden bahsedip hiçbir üretim yapmayı felsefe haline getirmiş bir zihniyet varlığını hala sürdürmektedir.

Ayasofya'nın ibadete açılmasından başörtüsü hazımsızlığına kadar birçok alanda bu habis zihniyetin yansımalarını görüyoruz.

Bunlar ülkenin ve milletin faydasına hiçbir adım atmadıkları gibi atılan hayırlı adımlardan da rahatsız olurlar.

Libya'da ve Azerbaycan'da elde ettiğimiz başarıların sevincini hep birlikte yaşadık.

Fatih sondaj gemimizin Karadeniz'deki Tuna 1 kuyusunda keşfettiği dört yüz beş milyar metreküplük doğalgazın sevincini hep birlikte milletçe yaşadık.

Biz en zor şartlarda bile hizmet üretmenin, eser üretmenin, İnşa etmenin peşinden koştuk.

Tarihi bir istiklal ve istikbal mücadelesi verdiğimiz, güvenlikten ekonomiye her alanda ciddi sınamalarla karşı karşıya olduğumuz bir dönemde koronavirüs musibetinin yol açtığı sıkıntıları da omuzlamak mecburiyetinde kaldık

Her mücadelemizde olduğu gibi bu süreçte de en büyük gücümüz birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz olacaktır.

Tüm dünyayı esir alan salgın şartlarına rağmen geride bıraktığımız 2020 yılında da hizmet siyasetinden zerre taviz vermedik.

Salgın tedbirlerinin yol açtığı sorunların yükünü azaltmak için doğrudan ve dolaylı desteklerle milletimizin yanında yer aldık.

İnşallah en geç Nisan ayında geliştirme çalışmaları hızla süren kendi aşılarımızı da kullanıma hazır hale getirmiş olacağız.

Küresel siyasi ve ekonomik sistemin kökten sarsıldığı bir dönemde, ülkemizi hak ettiği yere çıkarmak için hep birlikte çok daha fazla çalışmamız gerekiyor.

Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası için gereken adımları milletimizle birlikte atacağız.


KAYNAK : Hibya Haber Ajansı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber