Cumhuriyet Halk Partisi’nin 98’nci kuruluş yıldönümü kutlandı

Kurtuluşun ve kuruluşun partisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti, çağdaş Türkiye'nin teminatı Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşunun 98’nci yıldönümünü kutluyor. CHP Bursa İl Örgütü, kutlama programı çerçevesinde Atatürk’ün manevi huzuruna çıkarak çelenk sundu. CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca törendeki konuşmasında, CHP’nin 2’nci yüzyılda da cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağını belirterek, “20 yıllık bu reklam arasının son bulacağı çok net ortadadır. Artık bu kâbusun, bu karanlığın sona ereceği, aydınlık günlere çıkacağımız inancı her geçen gün güçlenmektedir” dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz ve Osmangazi İlçe Başkanı Metin Yılmaz’ın ardından CHP İl Başkanlığının çelenk sunumu gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş, il-ilçe yöneticileri, Gençlik ve Kadın Kolları başkan ve yöneticileri ile partililerin katıldığı törende konuşan CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, mazlum ulusların özgürlük meşalesi olan ulusal kurtuluş savaşımızın sonunda kurulan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 98’nci kuruluş yıldönümünü kutladı.

İl Başkanı İsmet Karaca’nın konuşmasından satır başları şöyle:

“CHP, SAVAŞ MEYDANLARINDA KURULDU”

“Hepinizin bildiği gibi, dünyada örneği bulunmayan bir siyasi partinin mensuplarıyız. Bugünkü şartlarda iktidar koltuğundan düştükten birkaç yıl sonra bile tabelalarını dahi göremediğimiz diğer siyasi partilerin arenasına bakıldığında, CHP dünyanın en uzun soluklu partilerinden biri olmuştur.

Bu inanç, bu ruh, diğer partiler gibi İçişleri Bakanlığı'na gidip bir dilekçe vererek kurulmamış olmaktan gelmektedir. CHP İçişleri Bakanlığı'na 40-50 kişiyle dilekçe vererek kurulmamıştır. Cumhuriyet Halk Partisi Dumlupınar'da, Sakarya'da, Büyük Taarruzda, oralarda kurulmuştur. Dilekçeler Sakarya'da, Dumlupınar'da verilmiştir. Bu inanç, bu ruh, bu mücadeleyi Cumhuriyetle ve ardından da demokrasiyle taçlandırmıştır.”

“CUMHURİYETİMİZİ, DEMOKRASİ İLE TAÇLANDIRACAĞIZ”

“Bize düşen en önemli görev şudur. Partimizin-ülkemizin kurucusu Büyük Atatürk'ün huzurunda, onun silah arkadaşlarının ve Cumhuriyetimizin kurucularının gösterdiği yolda ilk yapacağımız, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısı doğrultusunda, Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında onu yeniden demokrasiyle taçlandıracağız.”

“Cumhuriyet Halk Partisi çok badirelerden geçti ama her seferinde içimizdeki inançla ayakta kaldık. CHP bugün de laikliğin, demokrasinin sigortasıdır. Bu ülkedeki gerçek demokrasiye olan inancımızla, sorumluluğumuzla daha da inançlı bir şekilde güçlenerek yürüyoruz.”

“20 YILLIK BU KÂBUSUN BİTECEĞİ GÜNLER YAKIN”

“Şundan emimim ki, bir sonraki kutlamamız, birlikteliğimiz CHP iktidarında olacak. Bunu sahaya indiğimizde, sokağa çıktığımızda, gittiğimiz her yerde görüyoruz. 20 yıllık bu reklam arasının son bulacağı çok net ortadadır. Artık bu kâbusun, bu karanlığın sona ereceği, aydınlık günlere çıkacağımız inancı her geçen gün güçlenmektedir. Gittiğimiz her yerde değişim isteğini ve kararlılığı görüyoruz. Kısa süre sonra bu karanlık bitecek ve Aydınlığa hep birlikte çıkacağız. Partimizin kuruluş yıldönümünü, meydanlarda, çok daha büyük coşkuyla kutlayacağız.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber