DOKA YÖNETİM KURULU TOPLANTISI GÜMÜŞHANE DE YAPILDI

Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

09.09.2021, TRABZON, TTSO – Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOKA) 144. yönetim kurulu toplantısı Rize Valisi Kemal Çeber başkanlığında Gümüşhane’de gerçekleştirildi.

Toplantıya Rize Valisi Kemal Çeber’in yanısıra Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Giresun Valisi Enver Ünlü, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Artvin İl Genel Meclisi Başkanı Furkan Çakmak ile DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman katıldı.

Toplantının açılışında konuşan DOKA Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Rize Valisi Kemal Çeber, öncelikli olarak afet yönetimi hakkında bölgede işbirliğine dair konuların görüşüleceğini söyledi.

Vali Çeber, “İdari sınırların dışında ortak coğrafyamızda afetlerin etkisini bütünleşik şekilde yaşadığımız gerçeğiyle mücadelemizin de bugüne kadar olduğu gibi ortak bir çerçevede gerçekleştirileceği aşikardır. Bununla birlikte afet yönetimi konusunda bölgemizde daha etkin, verimli ve modern bir yönetimin uygulanmasında hangi alanlara odaklanılması gerektiği ve işbirliğinin güçlendirilmesine yönelik öneriler ele alınacaktır” dedi.

Toplantının bir diğer gündem maddesinin de DOKA’nın 2022 yılı için planladığı faaliyetlerin görüşülmesi olduğunu ifade eden Vali Çeber, “Sonuç odaklı programlar çerçevesinde hazırlanan 2022 yılı çalışma programında yer alması planlanan faaliyetleri değerlendirdikten sonra Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ajanslar eliyle uygulanan merkezi düzeydeki destek programlarına ilişkin gelişmeler değerlendirilecektir” diye konuştu.

DOKA YÖNETİM KURULU TOPLANTISI GÜMÜŞHANE DE YAPILDI
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Trabzon Manset ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.