Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'ya Kınama

Trabzon ili, tarihi, doğası, kültürü ile Türkiye Cumhuriyeti Devletinin en güzide illerinden biri olmuştur. Şehzadeleri, başbakanları, bakanları, bürokratları, bilim, sanat, kültür ve spor insanlarının yetiştiği topraklardır Trabzon. Bu yönüyle, Ülkemizin her alandaki gelişimine ve kalkınmasına en önemli katkıları sağlamıştır. Fatih Sultan Mehmet'in fethettiği, Yavuz'un Valilik yaptığı, Kanuni'nin doğduğu ve Mustafa Kemal Atatürk'ün 3 kez ziyaret ettiği çok özel bir şehirdir Trabzon. Öyle ki, M.K.Atatürk'ün 15 Eylül 1924'de ilk ziyaretinde Trabzon'lulara hitaben yaptığı konuşmasında "İlk defa Samsun'a ayak bastığım zaman bana kalp kuvveti veren vatandaşlarımın ilk sırasında Trabzon'luların bulunduğunu asla unutmayacağım. Trabzon, Türk Toplumunda Cumhuriyetin zengin, kuvvetli, duygulu çok önemli dayanma kaynaklarından biridir. Sakarya Büyük Meydan Savaşı'nda, 3'üncü Tümen ile yetişen Trabzon evlatlarının savaş meydanında gösterdikleri özverilerin değerli anısı daima beynimde canlı kalacaktır" ifadeleri ile Trabzon'u ve Trabzon insanı onurlandırmış ve taçlandırmıştır.

Böyle yüceltilmiş bir şehir olan Trabzon'umuz son yıllarda siyasi, sosyal, kültürel ve sportif açıdan sürekli erozyona uğratılmaktadır. İlimiz ve Ülkemiz için olup biteni, söylenenleri ve yapılanları sabırla ve sükûnetle takip etmekteyiz. İstanbul İli Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun tarafından İstanbul'da düzenlenen bir iftar programındaki konuşmasında Trabzon'un ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir evladı olan Sayın Ekrem İmamoğlu şahsında Trabzon'lulara Yunan/Rum benzetme yapmasına asla sessiz kalamaz ve görmezden gelemezdik. Hiçbir mazeretin kabul edilemeyeceği böyle bir benzetmeyi şiddetle kınıyor ve kendisini özür dilemeye davet ediyoruz. Trabzon'u ve Trabzon'luyu son derece derinden üzen ve yaralayan bu tür açıklamalar ve konuşmalar ne iftar sofrasına ne de bir belediye başkanına yakışmamıştır.

Ülke olarak zor dönemlerden geçildiği, en fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu bu günlerde siyasilerin konuşmalarında kullandıkları ayrıştırıcı, hakaret ve nefret dilinin her geçen gün artması, Ülkemizin geleceği açısından son derece zararlı ve endişe verici olduğunu belirtmek isteriz. Vatanına, milletine ve devletine her koşulda ve zamanda bağlı kalan, “Bize Her Yer Trabzon” sloganı ile Ülkesinin her yerini kendisi ile özleştiren bir şehrin insanlarına böyle bir yakıştırma ve hatta iması bile kabul edilemez. Bu nedenle siyasiler konuşmalarında din, dil, ırk, mezhep ayrımı içeren söz ve eylemlerden kaçınmalıdırlar.

Saygıyla duyurulur.

Cemil PEHLEVAN

ZMO Trabzon Şube Başka

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber