Genç MÜSİAD Trabzon’da yeni başkan Behçet Cihat Çelebi oldu

Genç MÜSİAD Trabzon’da 9. Genel Kurul gerçekleştirildi. Genel Kurul’a Genç MÜSİAD Genel Başkanı Yunus Furkan Akbal MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan, Başkan Yardımcısı Zafer Ofluoğlu, Genç MÜSİAD Teşkilat Başkanı Bahadır Yılmaz ve MÜSİAD üyeleri katıldı. Genç MÜSİAD Trabzon’da yeni başkan Behçet Cihat Çelebi görevi Fatih Garip’ten devraldı.

BAYRAĞI İLERİYE TAŞIYACAKLARINA İNANCIM TAM
Eski Başkan Fatih Garip, “2011 yılında tanışmaktan onur duyduğum Genç MÜSİAD ailesiyle 10. yılıma adım atarken devam edebilmenin gururu içerisindeyim. Bana bu ailede yer almayı, görevler edinmeyi, ülkemize ve milletimize faydalı olmayı nasip etti. 2011 yılında üniversiteden mezun olduğumda iş adamı olarak hayatıma devam ederken yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla kendimizi geliştirdik. 3 yıl yönetim kurulu üyeliği, 4 yıl başkan yardımcılığı yaptıktan sonra 2018 yılında şube başkanı seçildim. Görevi devraldıktan sonra tek tek görüşmeler yaptım. Görev esaslı bir kurum olduğunu hatırlatıp hasbihal ettik. Elimizden gelen gayretle görevimizi gerçekleştirdik. Birçok toplantı, program ve ziyaretler gerçekleştirdik. Yeni göreve gelen arkadaşlarımızın bayrağı ileriye taşıyacaklarına inancım tam. Görev sürem boyunca yönetim kurulumuzda olan arkadaşlarımıza da ayrıca emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum” diye konuşmasını sürdürdü.

BU TARİHİ SORUMLULUĞUN FARKINDAYIZ
Yeni Genç MÜSİAD Trabzon Başkanı Behçet Cihat Çelebi, “Bugün Genç MÜSİAD olarak yeni dönem başkanlık görevini devir teslim için burada bulunuyoruz. Bu görevi şahsıma uygun gördüğünüz için minnettarım. Bu değerli sorumluluğu ziyadesiyle yerine getirmek için elimden gelen gayreti göstereceğimi belirtmek isterim. Fatih başkanımdan aldığım başarı çıtasını daha yukarı taşımak için çaba göstereceğim. MÜSİAD, 1990 yılında kurulan fakat köklerini daha eskiye Medine pazarına kadar uzanan hamurunu helal ticaretle yoğurmuş değerli iş insanların bir araya gelmesini sağlayan ve gelişime katkı sağlayan bir kuruluştur. Gençler için de hayat üniversitesidir. Bizler bu tarihi sorumluluğumuzun farkındayız ve ecdadımızın izinden giden bir milletin tohumlarıyız. Bizler hamdolsun ki günümüze teknoloji üreten ülkesine katma değer sağlamak için ihracat yapar durumlara geldik. Sadece kendi için değil devleti ve milleti için de azimli çalışan gençler olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. İmanımızla inanıyoruz ki gerçek başarı Allah yolunda istikameti koruyanlarındır. ‘Yasal olan her şey helal değildir’ ilkesiyle yola çıkarak helal olanların üzerinde duracağız. Ticaretimizi bereketli kılmak için Rabb’imizin emirleri doğrultusunda yağacağız. Başka bir hedefimiz, ihracatı yönlendirme programı olacaktır. Bu tür programlar yaparak ihracat hedefleri olanların cesaretlenmelerini sağlayarak hedeflerini netleştirmelerine yardımcı olacağız. Bunu bir sorumluluk ilkesi olarak görüyoruz. Gençlere verdiği değeri bizler de gençlere taşımak istiyoruz. Biliyoruz ki efendimizin yanındaki sahabelerin birçoğu 15 ile 17 yaşları arasındaki gençlerdir. Bizans imparatorluğuna son veren Fatih Sultan Mehmet’tir” dedi.

GENÇ KARDEŞLERİMİZE İNANCIMIZ TAM
MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan, “Görevi devralan genç kardeşlerimize inancımız tam. Hem Trabzon’a hem de MÜSİAD’a faydalı olacaklardır. Ülkemiz çok zor bir durumdan geçiyor. Tek çaremiz üretmek. Üretici olmak, ara malı aradan çıkarmak. İnşallah bunu hep birlikte başarırız” ifadelerini kullandı.

GENEL KURULLAR BAYRAM ALANIMIZ
Genç MÜSİAD Genel Başkanı Yunus Furkan Akbal, “Genel kurullar bizim için bir bayram zamanı. Bazı arkadaşlarımızı bu okuldan mezun ediyoruz. Tabii, her devir teslim, bir bayrak teslimidir. Teslim alanın görevi, bayrağı çok daha ileriye getirmektir. İleride olduğuna şahit olduğumuz bir bayrak var. MÜSİAD’ın kurulması, vatansever insanlarımızın bir araya gelmesiyle oldu. Güçlü ve o dönemin ihtiyacını gören bir yapı. Kurucu olmak, ilk olmak zordur. Akımı devam ettirmek görece daha kolaydır. Kuranlara da çok teşekkür ediyoruz. Geleceği de düşünmüşler ve 2002 yılında Genç MÜSİAD’ı da kurup geleceği emin ellere teslim etmek istemişler. 18 yıllık mazimizle tecrübe birkimimiz mevcut. Sıkıntılı bir dönemdeyiz. Nereye otursak, nereye gidecek bu ekonomi diye sorulduğu bir dönemdeyiz. Devletten sonra bu işlere çözüm bulacak kurum MÜSİAD’dır. Her şeyi devletimizden beklemeyip bunu yapacak olanlar da MÜSİAD’lı gençler ve ağabeyler olacaktır. MÜSİAD ile Genç MÜSİAD’ı baba oğul olarak görüyorum. MÜSİAD’ın desteğiyle çok güzel işlere imza atıyoruz. Biz 'dönüşüm ve Aksiyon' mottosuyla göreve geldik. Dönüşümden kastımız, Türkiye'nin içinde bulunduğu sıkıntılı zamanlarda, dünyadaki gelişmeleri takip eden yakalayan ve akabinde yakalanacak projeleri ortaya koyan bir gençlik profilidir. Dönüşümün böyle keskin olacağını bilmiyorduk. Genç MÜSİAD olarak pandemi döneminde tüm faaliyetlerimizi ağırlıklı çevrimiçi ve hem de fiziki olarak devam ettirdik. Pandemi bizi engellememeli deyip Mart, Nisan, Mayıs ayları olmak üzere 3 ay içerisinde 198 tane projemizi hayata geçirdik. Bu sürecin hakkını verdiğimiz düşünüyorum.
Bu dönemde de elimizden gelen tüm gayretle ardımıza koymayalım, ülkemiz için çalışalım. Yaraları tespit edelim merhem olmaya çalışalım” dedi.

HER YERDE TRABZONLULARI GÖRDÜM
Akbal, şöyle devam etti: “Göreve geldiğim dönem itibariyle Fatih başkanımız ile çalıştık. Gittiğimiz her yerde sağıma soluma her baktığımda Trabzonluları gördüm. Genel merkezini yalnız bırakan şubelerden olmadılar. Çalışmalarından, beni Trabzon ile tanıştırmasından ve güzel ekip oluşturmasından dolayı çok teşekkür ediyorum. Görevi devralacak Behçet Bey’i de başkan olmadan önce tanıyorduk, Allah razı olsun o da yalnız bırakmadı bizi. O ekibin bizleri yalnız bırakmayacağına inanıyorum. Bir genel merkez daha ne isteyebilir ki… Birliğimiz dirliğimiz daim olsun.”

Konuşmaların ardından Genel Başkan Yunus Furkan Akbal’a hediye takdim edildi. Yönetim kurulu üyelerine ise plaketleri verildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber