Genç’ten Çanakkale Zaferi mesajı!

Başkan Genç, mesajında 1. Dünya Savaşı’nın en çok yankı uyandıran galibiyetlerinden biri olan Çanakkale Zaferi’nin Türk İstiklâl Harbi’nin kazanılmasında en önemli dayanak noktası olduğunu ve cesaret örneği teşkil ettiğine vurgu yaptı.

“ÇANAKKALE SAVAŞININ YERİ BAŞKADIR”

Mesajında, Çanakkale Savaşları’nın emperyalist ülkelere karşı kazanılan çok anlamlı bir zafer olduğunu ve emperyalist ülkelerin de yenilebileceğini bütün mazlum milletlere gösterdiğini kaydeden Başkan Genç, “Köklü bir millet olan Türk milletinin tarihi zaferlerle, başarılarla doludur. Fakat tarihte pek çok devlet kurmuş ve dünyaya hükmetmiş olan Türk milletinin şanlı tarihinde Çanakkale Savaşı’nın yeri bir başkadır. Çanakkale Zaferi, Sanayi Devrimi’nden sonra bütün dünyayı sömürge ve pazar haline getirmeye çalışan emperyalist ülkelere karşı verilen çok şanlı bir mücadeledir. 1. Dünya Savaşı’nı Osmanlı İmparatorluğu topraklarını parçalayıp ele geçirmek amacıyla çıkaran sömürgeci güçler Çanakkale’de Türk’ün yenilmez gücü karşısında tam anlamıyla duvara toslamıştır. Kahraman Mehmetçiğin vatan toprağını işgal etmeye çalışan dünyanın en güçlü donanmasına geçit vermeyerek ‘Çanakkale Geçilmez’ dediği şanlı zaferin 108. yılını gururla ve onurla bir kez daha kutluyoruz.”

“DÜNYA TARİHİNİ DEĞİŞTİRDİ”

“Osmanlı Ordusu Çanakkale’de dünyanın en teknolojik, en modern silahlarıyla donatılmış İtilaf Devletleri ordusunu kara ve deniz savaşlarında büyük bir hezimete uğratmıştır. Bütün imkânsızlıklara ve yokluklara rağmen Türk askerinin elde ettiği şanlı zafer bütün dünyada yankı bularak, sömürülen mazlum milletlere de ilham kaynağı olmuştur. Kahraman Türk ordusunun Çanakkale Cephesi'nde verdiği

mücadele yalnızca Türk tarihinin değil bütün dünya tarihinin akışını etkileyecek derecedeydi. Bu cephede alınan galibiyet dünya ülkelerinin güç dengelerini değiştirmiş ve yüce Türk milletinin belirleyici ve yönlendirici gücünü bir kere daha gözler önüne sermiştir.”

“MEHMETÇİK DÜŞMANA BİLE MERHAMET GÖSTERDİ”

“Çanakkale Cephesi'nin Anadolu halkına verdiği azim, umut ve kararlılık Kurtuluş Savaşı'nın meşalesini de ateşlemiştir. Çanakkale, Türk ulusunun bağımsızlık ve hürriyet söz konusu olduğunda ne denli kararlı ve kahraman olduğunu sonsuza dek anımsatacak şanlı bir zaferdir. Çünkü Türk ordusu üstün muharebe taktiklerini, silah gücü bakımından çok üstün bir güce karşı ustalıkla kullanmıştır. Bununla beraber dünya harp tarihi, Çanakkale'de Türk askerinin insancıllığını savaş alanlarında bile yitirmediğine, düşmanına dahi merhamet gösterebildiğine şahit olmuştur. Her siperde ayrı bir destan yazan askerlerimiz, düşmana karşı verdiği mukaddes mücadeleyi zaferle sonuçlandırdığında, dünya tarihinin zirve sayfalarına da ‘Çanakkale Geçilemez!’ ilkesini bir daha silinmemek üzere yazdırmıştır. Bu vesilelerle; Anafartalar, Conkbayırı, Seddülbahir ve Kanlısırt’da Türk ordusuna yaptığı yerinde müdahalelerle bu zaferin kazanılmasında büyük bir pay sahibi olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber