banner240
banner237
banner238

İMAMOĞLU: “KANAL İSTANBUL, SONU GELMİŞ BİR PROJEDİR”

İBB, KİPTAŞ eliyle İzmit’te “Afet Odaklı Sosyal Konut” üretmek için düğmeye bastı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Aralık ayında temeli atılacak projenin üzerinde yükseleceği arsayı, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile birlikte gezdi. İmamoğlu, bir gazetecinin, “Bugün Cumhurbaşkanı’mız bir açıklama yaptı ve ‘Kanal İstanbul projesinde sona gelindi. Uluslararası ihaleye çıkacağız’ dedi. İBB Başkanı’sınız; ne düşünüyorsunuz” sorusuna, “Çok net ifade edeyim ki; ‘son’ tanımı doğru. Kanal İstanbul’un sonu gelmiştir. Çünkü, yapılmayacaktır. Vatandaşımızın nezdinde de sonu gelmiştir, dünyanın itibarlı finans kuruluşlarının, itibarlı yapı firmalarının nezdinde de sonu gelmiş bir projedir. Biz, onun proje olarak sonunun gelmesini istiyoruz. Niçin? Çünkü; İstanbul’un sonu gelmesin diye, İstanbul’un geleceği kurtulsun diye. Bu yöndeki faaliyetlerimiz devam edecek” yanıtını verdi.

ARIZLI / İZMİT

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İzmit Belediyesi, KİPTAŞ eliyle, ‘Afet Odaklı Sosyal Konut’ üretmek için harekete geçti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, projenin gerçekleştirileceği Arızlı Mahallesi’nde İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile bir araya geldi. Önce projenin temelinin atılacağı araziyi gezen İmamoğlu ve Kaplan, daha sonra aynı noktada KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt ile birlikte kameraların karşısına geçti.

İMAMOĞLU: “İSTANBUL, HER AÇIDAN TÜRKİYE’NİN LOKOMOTİFİ”

“Başkanımızla burayı görmek hem tebrik etmek hem de ilişiklimiz nasıl yürüyor, sonrasında aşamalar neler olacak görmek istedik” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Önce şunu söylemek lazım: İstanbul, her açıdan Türkiye’nin lokomotifi. İstanbul’da atılacak her adım, gerçekten Türkiye’yi etkiliyor. Başka bir boyutu da İstanbul’un, özellikle Türkiye’nin yakın coğrafyasına çok sıkı bir diyalogla bir ilişki biçiminde olma zorunluluğu var. Neredeyse Bolu’dan başlayın ta Edirne’ye kadar, bir başka ucu Balıkesir-Bursa’dan, yani bir nevi Marmara Bölgesi’nin tümünü etkileyen bir kenttir İstanbul. Trafiğiyle, yaşamıyla, enerjisiyle, üretimiyle, her yönüyle… Burada da en sıkı iletişim oluşturduğu illerin başında Kocaeli geliyor.”

İMAMOĞLU: “İZMİT DE KOCAELİ’NİN CAN DAMARI”

İstanbul ve İzmit’in üretim, sanayi ve kentleşme gibi konularda benzer sorunları yaşadığını kaydeden İmamoğlu, “Su politikaları olsun, enerji politikaları olsun, ulaşım politikaları olsun hep beraber hareket edebilme kabiliyetini geliştirmeliyiz diye, böyle bir ana prensip koyduk ortaya. Burada da en hızlı iletişimi Kocaeli ile kurduk. Bu da aslında bir ihtiyaç. İzmit de Kocaeli’nin can damarı, kalbi. Aslında İzmit de bu büyük şehrin lokomotifi. Bu lokomotifin de gerçekten çok çalışkan, çok istekli ve yöresini çok seven bir belediye başkanı var. Bu da bizim için bir şans. Dolayısıyla bu sağlıklı diyalog biçimi, hızlıca bizi bu sonuca ulaştırdı” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber