İSTANBUL'A SİHİRLİ DEĞNEK DEĞMİŞ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'li milletvekillerini ve PM üyelerini misafir etti. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya'nın da katılım gösterdiği davette İBB Başkanı İmamoğlu, belediyenin çalışmaları hakkında partilileri bilgilendirdi ve fikir alışverişinde bulundu. 


İstanbul izlenimlerini paylaşan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, "Sayın Başkanım bizlere, 20 aylık görev süresi içerisinde yaptığı çalışmaları, hizmetleri, yerinde göstererek anlattı. İnanılmaz mutlu olduk. Kendisiyle gurur duyuyorduk ama gururumuz katlandı. İhalelere giremeyecek kadar borçlandırılmış, yapısal sorunlar yaşayan şirketlerin, borçlarının nasıl yapılandırıldığını, o şirketleri nasıl ihaleye girebilir hale getirdiğini gördük. Yapılan metro hatlarını, yapılmakta olan metro hatlarını, tarihimize, doğamıza, kültürümüze yapılan hizmetleri yerinde göstererek bize anlattı. Gerçekten iftihar ettik. Gurur duyduk. İstanbul'da her şey çok güzel oluyor" dedi. 


TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN TIKIR TIKIR ÇALIŞIYOR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin imkanları dahilinde yerel yönetimlere desteklerini sürdürdüğünü ifade eden CHP'li vekil Kaya, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Yoksul insanlardan, eğitim alanında imkansızlık yaşayan gençlere kadar hemen her kesime destek olmaya çalışıyor. Yerel yönetimlerin taleplerine imkanları ölçüsünde yetişmeye çalışıyor. Bütün bunları tüm engelleme çabalarına rağmen yapıyor. 10 noktada metro yapım işleri durdurulmuştu. Toplam 103,4 km'lik metro inşaatı duruyordu. Plansızlık, israf ve bir takım kayırmacılıklar nedeniyle hiç bir şey yapılmamıştı o noktalarda. Bütçe disiplini ve finansman ciddiyetinden yoksun işler yapılıyordu. Ekrem Başkan 10 noktada da çalışmaları aynı anda başlattı. Bütün bu engellemelere rağmen işlerini tıkır tıkır yürüten bir belediye ile karşılaştık. İstanbul'a bir sihirli değnek değmiş. Ekrem Başkan 20 ayda bunu başarmış. Kaynaklar çok verimli kullanılıyor" ifadelerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber