Ortahisar’da 80 Öğrenciden Sınırda Görev Yapan Mehmetçiğe Moral Mektubu Yazdı

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan harekatta görevli askerlere moral ve motivasyonlarını yüksek tutmak amacıyla mektup yazdılar.

Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve PTT Trabzon Başmüdürlüğü işbirliğinde, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” etkinlikleri çerçevesinde, vatan savunması için canını hiçe sayarak her türlü fedakârlığı göğüsleyen sınır bölgesindeki askerlerimizin moral ve motivasyonlarını yüksek tutmak, onlara sevildiklerini ve kendilerine minnet duyulan birer vatan evladı olduklarını hissettirmek amacı ile ortaokul 8. sınıf öğrencilerimizin askerlerimiz için kaleme alacağı “Askerime Mektup Var” etkinliği düzenlendi.

Ortahisar’da 80 örencinin kaleme aldığı mektuplar, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Ayhan Pala, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, PTT Baş Müdürü Yavuz Güney tarafından Trabzon İl Jandarma Komutanı Orhan Sırma’ya teslim edildi. Mektupları İl Jandarma Komutanı J. Albay Orhan Sırma’da Şirnak Çakır Söğüt Jandarma Tugay Komutanlığına gönderilmek üzere Posta Memuru Kadir Öztürk’e teslim etti.

ALBAY SIRMA, “BU DAVRANIŞ HEPİMİZİ MUTLU ETMİŞTİR”

Trabzon İl Jandarma Alay Komutanlığında düzenlenen mektup teslim töreninde konuşan İl Jandarma Komutanı J. Albay Orhan Sırma, Ülkemizin geleceği olan genç çocuklarımızın abilerine yazdığı mektupler hepimizi mutlu etmiştir. Bu mektuplar askerlerimiz için çok önemli moral ve motivasyon kaynağıdır.hepsine teşekkür ediyorum”dedi.

Yazılan mektupların sınır bölgesinde görev yapan askerlerimize ulaştırılması ve bu sayede çocuklarımız ile askerlerimiz arasında bir gönül köprüsü kurulmasının amaçlandığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, “Öğrencilerimiz yazdıkları mektupları üzerlerinde Trabzon BŞB tarafından özel bastırılan Trabzon Tanıtım Pulu yapıştırarak, askerlerimizin öğrencilere geri dönüş yapacağı düşüncesiyle birer adet posta pulu koydular.”dedi. Müdür Şükür Köse, bu etkinliği geleneksel hale getirmek istediklerini sözlerine ekledi.

HEPİNİZ BİRER KAHRAMANSINIZ

Öğrencilerin asker abileri için kaleme aldıkları duygu dolu bazı cümleler ise şöyle: “Sizin arkanızda Türkiye var ve size güveniyorlar. Biz size güveniyoruz, Türkiye size güveniyor. Sizlere hayranım çünkü dünyanın en şerefli işini yapıyorsunuz. Kendi canınızı hiçe sayarak vatanımız ve milletimiz için mücadele ediyorsunuz. Sadece bizim değil tüm mazlumların

ümidisiniz. Dünyada mazlumlara kucak açmış bir milletin askeri olmak en büyük onurdur.Bu vatanda rahat ve huzurlu yaşıyorsak bunu sizlere borçluyuz. Geride bırakmış olduğunuz, eş, çocuk ve yakınlarınız bizlere emanettir. Sizin sayenizde huzurlu uyuyabiliyor, eğitim görebiliyoruz. Hepiniz birer kahramansınız. Sizlerden sonra bu kutsal görevi bizler devralacağız. Şehitler ölmez vatan bölünmez..Dualarımız sizlerle, Allah yar ve yardımcınız olsun. Vatan sizlere emanet”şeklinde devam ediyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber