banner240
banner237
banner238

KIŞ GELDİ DOĞA UYUDU

Kış mevsimi neredeyse geldi; kapımızı çaldı. Tabiat, kış mevsiminde uykuya geçer; dinlenir; enerji toplar. Yeniden yeşermeye, üretmeye hazırlar kendini. Kar, pamuktan bir örtü gibi kaplar doğayı. Eşsiz manzaralar sunar insanoğluna. İşte, bembeyaz örtü altındaki Akçaabat eşsiz manzaralarıyla eşlik eder yavaşça ilerleyen zamana…

Evet; belki de insanoğlu için kışın en çekilmez yanı soğuk havasıdır. Ama seyrine doyulmaz kar manzaraları ısıtır içimizi. . Akçaabat’ta karın kendini en güzel gösterdiği yerdir Ortamahalle. Tarihi kaldırımları, dokusu ve bolca yaşanmışlıklarıyla Ortamahalle’deki evler karşılar kar yağışını. Yükseklere çıkıldıkça kar yağışının etkisi arttığı gibi manzaranın güzelliği de artar. Çıkalım mı Akçatepe’ye? Kar, kaplamıştır tepeyi; soğuktur. Bir o kadar da eşsizdir manzara. Sıcacık bir Türk kahvesi, çay hem havayı ısıtır hem manzarayı doyumsuzlaştırır.

Pamuktan örtü altındaki doğada zaman, normalden biraz daha yavaş ilerler gibi görünür. Devam edelim beyaz örtüde gezmeye; gidelim yaylalara… Hıdırnebi Yaylası, Kayabaşı Yaylası, Balıklı Göl, Uçarsu Şelalesi, Büyük Oba Yaylası Akçaabat’ın en nadide yerlerindendir. Doğası, turizmi, şenlikleri, yeşili, havası saymakla bitmez ki özellikleri. Yazın yeşiline doyulmaz; kışın karına.

Üşüdük mu yaylalarda. Buyurun inelim Sera Gölüne. Heyelan sonucu oluşmuş bir doğa harikası. Göldeki ördeklerin sadece sizin atacağınız ekmeklere konuşlanmış olduğu şirin bir göl. Göl manzarası eşliğinde geçirilen güzel bir an. Yazın yeşiline ve havasına hayran olursunuz; kışın manzarasına. Yazı ayrı güzel kışı ayrı güzel memleketimin nefes aldıran yerlerinden sadece bir tanesidir Sera Gölü. Gölün etrafına kurulu tesislerde sevdiklerinizle vakit geçirmeye ne dersiniz?

Sahilden başladık kışı anlatmaya. Çıktık yaylalara indik yine sahile. Doğayı gezdik dolaştık. Var mısınız biraz da tarihin gizemli kalesinde yolculuk yapmaya? Gerek bulunduğu konumu gerekse plajların zenginliği ve özellikle yaz aylarında çok tercih edilen tarihi yerleşim yeri olan Akçakale’de bulunan bir kale; Akçakale Kalesi. Neler yaşanmıştır kalede, nelere göğüs germiştir? Bütün bunlar Belediyemizin öncülüğünde gün yüzüne çıkartılmaya çalışılıyor. Mavisine de yeşiline de doyamayız Akçaabat’ın. Bir de kalenin burçlarını kaplayan o bembeyaz örtüye…. Yaşanmışlıkları, savaşları, ölümleri, sırları ve gizemleri örter gibi yağar kalenin üzerine kar. Yaz güneşinde de gizler sırlarını kale, kışın karında da…Siz de gelip görmek; bunlara ortak olmak ister misiniz? Buyurun o halde Akçaabatımıza. Birlikte yaşayalım dört mevsimin güzelliklerini.

Selam olsun tüm dostlara….

Osman Nuri Ekim

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber