MAKSAT TÜRKİYE'NİN MENFAATLERİ Mİ YOKSA KARANLIK İDEOLOJİLERİ Mİ ?

Yıllarca kendi fikirlerini zorla kabul  ettirmek için darbelerden nemalananlar haklı olduklarını gösterebilmek için sözde  vatanseverliklerini ön plâna çıkararak algı oluşturma çabası içersine girmişlerdir.
 1936 yılında imzalanan Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin ne kadar önem arzettiğini anlatırken diğer taraftan da Türkiye Ekonomisine neler kaybettirdiğini asla gündeme getirmiyorlar. Sözleşme'deki maddelere bakıldığında ve uygulamalar incelendiğinde Boğazlardan geçen gemilerin  güncellenmemiş geçiş ücretleri ile milyar dolarlık gelir kaybı yaşanmaktadır. Tek dertleri kendi ideolojik fikirleri ve menfaatleri olan bu cenahın ne kadar samimiyetsiz olduklarını ülkelerinin zarara uğramasına aldırış etmeden kaosa sürükleme çabaları , gece yarısı darbe imalı bildirileri açıkça ortaya koymaktadır.  
Lozan Antlaşması ile ülkemizin açıkça hezimete uğradığını , M. Kemal Atatürk bile kabul ederek şu sözleri sarf etmiştir : " Allah nasip eder ömrüm vefa ederse Musul , Kerkük ve Ege Adaları' nı geri alacağım , Batı Trakya' yı Türkiye hudutlarına katacağım "  İşte bu sözler Lozan' da , Savaşta kazanıp masada kaybetmenin en acı örneğidir.
 Halâ daha bunu göremeyen ya da görmek istemeyen yeniliklere ve ilerlemelere kapalı olan bu zihniyeti kınıyoruz ve her daim darbelerin karşısında olmaya devam edeceğimizi ifade ediyoruz   
Saygılarımla 
Aynur Özdemir 
28 Şubat Öğrenci Derneği Trabzon Temsilcisi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber