banner240
banner237
banner238

-Örs sordu "Külliye'den talimat mı var?"

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Erzurum-Gümüşhane-Trabzon demiryolunun güzergah değişikliği ile ilgili yaptığı açıklamada "Her seçim dönemi Trabzon basınında ve medyasında yer alan, bilboardları süsleyen Erzincan-Trabzon demiryolu projesi ne oldu da; son dakikada güzergahı değiştiriliyor? Trabzonlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanına soruyorum 'Bu güzergah değişikliğinin sebebi nedir?' Buna kim karar vermiştir? Yoksa Külliye'den gelen bir talimat mı var?" dedi.


Örs; konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi "Erzincan- Trabzon demiryolu hattı güzergâhının Erzurum-Aşkale-İyidere olarak değiştirildiği haberleri Trabzon kamuoyunun birinci sırasında yer alan konu haline gelmiştir. Haberi teyid eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Demiryollları Genel Müdürlüğüne ait resmi ve imzalı bir evrak basın ve medyada yer almıştır. Şunu herkes bilmeli ki; Demiryolu projesi, Trabzon için olmazsa olmazımızdır. Erzincan-Trabzon Demiryolu Projesi 1800'lü yılların ortalarında Osmanlı İmparatorluğu zamanında gündeme gelmiş; 1924 yılında TBMM'del 476 sayılı kanun olarak kabul edilmiştir. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk 15 Eylül 1924 tarihinde Trabzon'u ziyaretinde, "Trabzon’umuzu az zamanda dahile demiryolu birleştirmek, güzel rıhtım ve limanla teçhiz edilmiş görmek, nuhbei amalimdir." ifadesiyle Trabzon'a demiryolunun yapılmasını vasiyet etmiştir. Yakın geçmişimizde her yerel seçim, genel seçim, referandum ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Trabzon’a demir yolu sözü verildiği herkesin malumudur. On sekiz yıldır her seçim öncesi gıyabında tanıştığımız, AK Parti seçim beyannamelerde kuşe kağıda anlı canlı renklerle basılmış bir demiryolu projesi vardır. Demiryolu Projesi Trabzon için elzemdir. Çevre illerimize yapılan proje, hizmet ve yatırımlardan memnunluk duyarız. Ancak, Trabzon'a vaat edilen ama yerine getirilmeyen, söz verilen ama gerçekleştirilmeyen projeleri gündeme taşımak, takipçisi olmak da bizim görevimizdir. Bu gıyabında tanıştığımız demiryolu projesini maalesef Trabzon’da hâlâ daha göremedik. Korkarım ki; geldiğimiz son nokta "Kara tren gecikiyor, belki de hiç gelmez" noktasıdır.


İYİ Parti Trabzon Milletvekili Örs, açıklamasının son bölümünde "Konu ile alakalı olarak gündeme gelen resmi evrakta demiryolu hattının kapsadığı iller olarak Erzurum- Bayburt-Trabzon-Rize olarak yazıyor olsa da Aşkale-İyidire Hattının etüt ihalesinin Bakanlığın onayında olduğu doğru mudur? Sadece Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza değil 16 kişilik kabinedeki 4 Trabzonlu Bakanımıza ve Trabzon Milletvekillerinin %75'ni oluşturan AK Partili vekil kardeşlerime bir çağrıda bulunmak istiyorum: 'Gelin bir olalım, hatta siz öncülük edin. Trabzon'un bu tarihsel ve haklı talebinde, sivil toplum örgütleri ve Trabzon paydaşları beraber hareket edelim; varsın payesi sizin olsun ama Trabzon kazansın.' Var mısınız?" dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber