Selçuk Özderya: “Maksat, AK Barolar Kurmaktır”

Saadet Partisi (SP) Trabzon İl Başkan Yardımcısı Avukat Selçuk Özderya, baroların bölünmesine yönelik düzenlemenin, siyasi iktidarın öngöremeyeceği sonuçlara yol açabileceğine dikkat çekerek teklifin bir an önce geri çekilmesi çağrısında bulundu.

Dünya Hukuk Günü münasebetiyle basın açıklaması yapan Özderya, gündemde olan TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri süren Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini değerlendirdi.

Kanunun, yargının 3 temel unsurundan savunmanın meslek kuruluşu baroları bölmeyi ve çoklu baro oluşturmayı amaçladığını savunan Özderya, “Bu düzenleme, yargının katledilmesidir. Savunma yargının temel unsurudur. Savunmayı siyasallaştırmak, yargıyı siyasallaştırmaktır. Savunma siyasallaşırsa, hukuk ve adalet biter. Baroları dernek statüsüne sokmak, yargı katliamıdır” dedi.

“İktidarın Gerekçeleri İnandırıcı Değildir”

Siyasi iktidarın ‘Barolarda ve Barolar Birliğinde temsil adaletinin sağlanmasını istiyoruz’ gerekçesinin bir bahane olduğunu dile getiren Özderya, şunları kaydetti:

“Zira temsilde adaleti sağlayacak bir seçim sistemi, pekala getirilebilir. Ancak “Büyük barolar meslektaşlarıyla iletişim kuramıyor” gerekçesinin çözümü, ideolojik ve siyasi görüşe göre baro kurmak değildir, bu problem böyle çözülmez. Büyük şehir barolarımızın etkinliğini artırmak istiyorsanız coğrafi bölünmeye dayalı baro kurabilirsiniz ama ideolojik ve siyasi görüşe göre 2000 avukat bir baro kursun demek, ‘siyasi iktidarın kontrolünde baro olsun’ demektir.”

“Lezbiyenler de Baro Kurabilir”

Bu kanunla, siyasi iktidarın sonuçlarını öngöremeyeceği gelişmeler yaşanabileceğine dikkat çeken Özderya, bu yanlıştan bir an önce vazgeçilmesi ve teklifin geri çekilmesi çağrısında bulunarak şöyle konuştu:

“Bu anlayışa göre siyasi, ırk temelli, ideolojik, ahlaki anlayış temelli barolar kurulabilir, hatta lezbiyenler bile baro kurabilir. Bu kanun siyasi iktidarın en büyük hatalarından biri olur. İktidarı aklıselime davet ediyoruz. Sonradan ‘Allah, millet bizi affetsin!’ dememek için bölücü ve fitne çıkarıcı bu teklifin geri alınmasını istiyoruz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber