BİZ AYŞE TATİLE ÇIKMASIN MI DEDİK?
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, Türkiye’nin dış politikada yürüttüğü siyasette ülke olarak herkesin birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini dile getirdi. Türkiye’nin dış siyasetteki tutumuna karşı Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Türkiye karşıtı söylemlerle hareket ettiğini vurgulayan CORA, Türkiye’nin Azerbaycan’a karşı tutumuna destek olunması gerektiğini söyledi. 
AK Parti Arsin İlçe Teşkilatı 7. Olağan Kongresi’nde konuşan CORA, Türkiye’nin 1944'de Boraltan’da yaptığı yanlışı bugünkü tavrı ile düzelttiğine vurgu yaparak CHP’ye Kıbrıs Barış Harekatı üzerinden seslendi. CORA, “Bugün Azerbaycan’da yaşanan sürece bakıldığında AK Parti’nin, Recep Tayyip Erdoğan’ın duruşunu ve Türkiye’nin geldiği noktayı çok net bir şekilde izah etmek açısından yeterlidir. Bizim Azerbaycan denildiğinde aklımıza Boraltan köprüsünde yaşanan trajedi geliyor. Orada 146 masum Azeri kardeşimiz şehit edildi. O köprüde neler olduğunu unutmamamız gerekiyor. Stalin'in o zulmedici baskısından kaçıp kendilerine sığınacak bir yuva arayan yüzlerce masum insan, Iğdır'da bizim bir karakolumuza sığındı ama Stalin hemen talepte bulundu. O insanların iadesini istiyoruz dedi. 1944 yılında kimin hükümette olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Emriniz başımızın üstüne deniyor ve o kardeşimizin iadesine karar veriliyor. O zaman bu kardeşlerimiz hıçkırarak, ağlayarak bizi iade etmeyin burada öldürün dedi. Hiç değilse bu bayrak altında kardeşimizin kurşunuyla şerefli şekilde ölmek nasip olur dediler, bizi Bolşevik'in kahpe kurşunu ile öldürmeyin dediler. O zaman ahkâm kesenler, hariçten gazel okuyan hariciyeciler var ya Türkiye’nin nasıl bir tutumda olduğu görüldü. 146 kardeşimiz iade edildi. Ve hepsi kurşuna dizildi.
O gün bir ağıt yakıldı; Boraltan bir köprü, aşar geçer Aras'ı/Yuğsan Aras suyuyla, çıkmaz yüzün karası." Şimdi biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Azerbaycan'ın yanında olarak bu utançtan kurtulmuş olduk.” dedi.
“Karabağ azat oluncaya kadar bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Allah yardımcıları olsun. Azerbaycan deyip geçiştirmeyelim tarih kardeşliğimiz vardır, kaderdaşlığımız vardır.” diyen CORA, “Şunu belirtmek istiyorum; Türkiye’nin bir meselesi olduğunda birlik ve beraberlik içerisinde olmamız lazım. Bu millet dualı bir millettir feraset sahibi bir millettir. Geçmişte Kıbrıs'ta zulüm vardı, o dönemin hükümetinin başında kim varsa bu millet karaoğlan deyip arkasında durmuştur. O hükumet Ayşe tatile çıksın dediğinde çıkmasın diyen kimse yoktu. 
Ama şimdi bakıyorsun Suriye’de ne işimiz var, Libya'da ne işimiz var, Azerbaycan'a niye yardım ediyoruz diyen çok hazin bir muhalefet var. Milletimiz muhalefeti de görüyor, bu iktidarın gücünü de görüyor. İnşallah yerli ve milli siyaset anlayışı ile ekonomi anlayışı ile yolumuza devam edeceğiz.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber