Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan KURU KADIRALAK UZUNGÖL OLMASIN!

Uluslararası Bern sözleşmesiyle koruma altına alınan “MAVİ YILDIZ” yaylasına gölet yapılması için planlanan ihaleye onay verildiği açıklaması gündemde yer almaktadır? TÜRKAV olarak ifade etmekteyiz ki; Tonya Kadıralak yaylasında planlanan “GÖLET” in Kamu hizmetiyle yapılmasını ve turizme kazandırılmasını faydalı görmekteyiz. O halde Trabzon, dağları, tepeleri, yaylaları, denizi ve göletleriyle bir bütün olarak özelliklerini bünyesinde barındırarak turizme kazandırılması olmalıdır.

Diğer taraftan Trabzon’ un ayrı bir köşesinde, tabi özelliği ve güzelliği bulunan tabiat harikası yerlere kendi isimleri verilmelidir. İsim arayışı gerekmemektedir?

KADIRALAK NEDEN UZUNGÖL OLSUN? Olmasına da gerek yoktur.

Kamu Hizmetlerinin sorumluluğuyla TÜRKAV ifade etmektedir ki, ortak toplumsal değerler sisteminden gelişebilen bu değerler sistemini nasıl kullanabiliriz? Konforu ve geometrik standartları düşük, fakat kültür standartları yüksek eserler yapmak mecburiyetindeyiz. Buradan bakmak gerekmektedir. Çünkü insanların, özellikle çocukların çevresiyle bilinçli olarak yüksek kültür düzeyinde yaşama hakları olduğunu anlamak zorundayız.

Bakın, modern çağın birkaç büyük yanılgısını ifade etmekte fayda görüyorum; Trabzon’ da varlığı bulunan Ülkemizin çok önemli bir tabiat harikası Uzungöl’ ün, tabi özelliği korunabildi mi? Yalnız insanlara barınak yapmakla yetinmeyi düşünmek, bu hakkın teslim edilmemesi olmamış mıdır? Örnek verirsek, Konfüçyüs ne diyordu; mevcut Yönetici kendinden önce gelmiş iki Yöneticinin kültürünü birleştirmesine;” O ne güzeldir. Onun için bu Yöneticiyi takip ediyorum” diyordu.

Uzungöl’ ün etrafında inşa edilen yapılar, yanındaki yapıyı etkilemektedir. Her inşa edilen yapı, O eseri sipariş edeninde yaşayamayacağı noktaya taşınmıştır. Tonya Kadıralak Kendisine benzeyerek çevrenin bilincinde olur ise, Trabzon daha da büyüyecektir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber