TRABZON İÇMESUYU İSALE HATTINDA VE İÇMESUYU ARITMA TESİSİNDE

DSİ Trabzon ilimize yaptığı yatırımlarla, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Trabzon ilimize son dönemde yapılan su yapılarının artması, şehrin kalkınmasında önemli rol oynamaktadır. Bu kapsamda Trabzon İçmesuyu İsale Hattı inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir.

“Trabzon’un içmesuyu ihtiyacını 2045 yılına kadar karşılayacak olan Trabzon İçmesuyu İsale Hattı inşaatında çalışmaların hızla devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya YILDIZ, ‘Söz konusu iş kapsamında, “Muhtelif çaplarda 53,40 km çelik boru, 33,76 km düktil boru, 12 adet deponun betonarme imalat, 3 adet mevcut deponun rehabilitasyonu, 200 adet sanat yapısının betonarme ve mekanik imalatı ile 6 adet terfi merkezi betonarme imalatı tamamlanmıştır.” dedi.

91,5 km uzunluğunda değişik çaplarda ve et kalınlığında çelik ve düktil borulardan oluşan isale hattında % 90 fiziki gerçekleşmenin sağlandığını ifade eden Genel Müdür Yıldız sözlerine şöyle devam etti: “Söz konusu projenin tamamlaması ile birlikte önemli bir yatırımı daha bünyesine katacak olan Trabzon ilimizde, içmesuyu isale hattının yanında yapımı devam eden günlük 200 000 metreküp kapasiteli içmesuyu arıtma tesisinin de tamamlanması ile birlikte, içmesuyu sorunu da tamamen ortadan kalkmış olacaktır.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber