TÜRKAV: “ANDIMIZ” BİRLİK OLMAKTIR

Danıştay 8. Dairesi, 8 Ekim 2013 tarihli ve 28789 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı ilk Öğretim Kurumları Yönetmeliği’ de değişiklik yapılmasına dair yönetmeliğin 1. Maddesinin iptalini temyiz yolu açık olmak suretiyle kararlaştırılmıştır. Danıştay’a söz konusu iptal kararının temyiz edilmesi amacıyla Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’na karşı dava açılmıştı.

“Açılmayan Paraşüt” olarak Türk Milleti’nin önüne gelen bu kararla Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Türk Milleti’nin ateşten imtihanına karar vermiştir. Sorumsuzda bir karardır. Hukuktan yoksun bir karardır. En önemlisi şuursuzca bir karardır.

Andımız, 10 Mayıs 1933 tarihinden itibaren okullarda sevgili yavrularımızca okumaya başlanılmış 1972, 1997 ve 2012 yıllarında değişikliğe uğrayarak büyük bir sevgi seli olarak coşkuyla haykırılmıştır. Andımız, Milletin değerlerinin geleceğin emaneti olan çocuklara verilmesidir. Büyümektir, sevgidir, saygıdır, Milletine ve geleceğine güvenle bakmaktır.

KAMU GÖREVLİSİ RAHATSIZLIĞINIZ NEDEN? TÜRKAV ifade etmektedir ki; , Andımızdan rahatsızlık duyanların başka bir anlayışlarıyla kıyaslama ile değerlendirme yapmaları neden? Samimiyetten yoksun olarak ortada olan bu yaklaşımlar art niyetli değil midir? Kamu hizmetlerinden olan, Eğitimin ve Öğretimin görev alanında da varlığı olan TÜRKAV, Kamu Görevlisinin resimle anda duyduğu sevgisinin tartışma konusu yapılmasını “su üstüne yazı yazmak” olarak nitelemektedir. İstanbul Milletvekili Sayın Yeneroğlu’ da basında yer alan açıklamasıyla bu anlayışını sergileyerek Trabzon Emniyet Müdürü’ nün Andımıza gösterdiği sevgisini içine sindirememiştir. Ve Anda olan karşıtlığını Kamu Görevlisi üzerinden yapmıştır. Andımızı bu noktaya getirenlerden olduğu anlaşılan Sayın Milletvekili, Türk Milletinin değerlerinden yoksundur. Andımıza duyulan sevgiden de rahatsızdır.

Milletin hizmetinde olan Kamu Çalışanlarının temsili ile TÜRKAV, Türk milletine hizmet yolunda yükselten değerlerden olan yemin, Milli kimliğin coşkusu olmaktadır. Böyle bakmak gerekmektedir.

Kenan KURU Trabzon TÜRKAV Başkanı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber