TÜRKAV: NEWROZ KUTLAMSIYLA HDP, BİR KEZ DAHA KAPATILMALIDIR.

Türk milletinin varlığında, Türk dünyasının birliği olan her konuda kendilerini farklı grup olarak görenlerin demokratik varlıklarını NEWROZLA yapılan alanda bir kez daha gördük. T.C. Anayasal olarak TBMM’ de Milletvekili sıfatıyla aynı ve eşit haklarla olunduğu halde, Nevruz kutlamalarında saygısızca davranmalarının izahı yoktur. Hdp, pkk terör örgütüyle ilişkilerinde rahatsızlık olmakta mıdır? Bu, tutum ve davranışlarına demokratik hakların kullanılması adına devam etmeleri hukuk devletinde mümkün değildir. Hangi devlet hukukunu çiğnetir? Türk Devleti’nin Anayasal haklara duyduğu saygıyı istismar edenleri Nevruz’da görmekteyiz ki; adeta Devlete meydan okuyan şarlatanlıkla asıl amaçlarını göstermişlerdir. NEWROZ adıyla ve Türkçe konuşmaların yapılmadığı, terör örgütü canisinin posterleriyle meydan okumak olduğu ortada iken Hdp neden kapatılmamalıdır? Sorusuna cevaptır.

Milletin hizmetinde olan Kamu çalışanlarının temsili ile TÜRKAV, buradan ifade etmektedir ki; Bu alçaklıklar Türk Devletinin büyüklüğü altında hiçtir. Türk Milletinin kalbi olan TBMM’ de, terörle varlık göstermeleri o kalbe saplanan hançerdir. Türk Milleti adına karar veren Yargının, hain ve alçaklık içindeki Hdp’ ye hak ettiği cevabı vermelerini TÜRKAV olarak buradan bir kez daha açılıyoruz. NEWROZLA hedeflenenlerin dava dosyasında yer almasını ve Hdp’ nin bir kez daha kapatılmasının gerektiğini kamuoyuna açıklıyoruz. Teröre şehit veren Kamu Çalışanları adına ifade ediyoruz ki; Türkiye Cumhuriyeti Devleti Hukuk Devletidir. Hukukun varlığına herkesin saygı ve uyum göstermesi zorunludur.

ÇIKIŞ NOKTASI TÜRKİSTAN DEĞİLMİDİR? NEWROZ adıyla yapılan ve Milletvekillerinin olduğu programda terör örgütü canisinin posterlerinin açıldığı, Türkçe konuşulmayarak kime mesaj verilmiştir?

Hâlbuki Cülus törenleri düzenleyen Kağanlar, Başbuğlar ve Göktürk Han’ları Nevruz kurultayı yapmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de dünden devraldığı tarih sahnesinde Nevruz’ la yerini almışken, yapılmak istenen nedir? Nevruz’ un çıkış noktasının Türkistan olduğu neden unutulmuştur.

Kenan KURU Trabzon TÜRKAV Başkanı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber