YALAN YANLIŞ BİLGİLERLE SİYASET YAPMAYI BIRAKIN!

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) devam eden bütçe görüşmelerinde muhalefetin tarım üzerinden hükümete yönelen eleştirilere tek tek cevap verdi. Muhalefetin yanlış bilgiler ile siyaset yaptığını söyleyen CORA, Türkiye’nin tarımda söylenenin aksine ithalat değil ihracat yapan bir ülke olduğuna vurgu yaptı.

BUNLAR KÖTÜ NİYETLİ YORUMLAR

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde konuşan CORA, "Burada muhalefet partisi mensupları ezber yapılarak hep aynı nakaratı tekrar ediyor. Diyorlar ki: Tarımsal gayrisafi yurt içi hasılada düşüş var. Yok efendim, üretici desteklenmiyor, bitkisel üretim azalıyor. Ülkemiz saman ithalatına muhtaç hâle geldi. Üreticiyi korumaya yönelik hiçbir müdahale alımları yapılmıyor. Ülkemizde yeşil alanlar ve toprağın varlığı azalıyor, girdi maliyetleri desteklenmiyor, hayvan varlığımız azalıyor, yeterli fidan dikilmiyor. Türkiye un ithal eden bir ülke durumuna geldi. Tarımda teknolojik yenilikler takip edilmiyor. Ülke olarak yeterli olduğumuz hiçbir ürün yok. Bunlar hiçbir temeli olmayan, hiçbir geçerliliği olmayan, hiçbir bilgi temeline dayanmayan ifadelerdir. Bunların tamamı yalandır, değilse bilgi eksikliğidir, o da değilse tamamen kötü niyetli bir suitefsirle yapılmış yorumlardır, yaklaşımdır." dedi.

TARIMSAL ÜRETİMDE AVRUPA‘DA İKİNCİYİZ

"Tarımsal gayrisafi yurt içi hasılada önemli bir artış yakaladık." diyen CORA, "Dolar bazında değerlendirdiğimizde dahi gayrisafi yurt içi hasıla tarımsal üretim % 83 oranında artırılmıştır, Avrupa'da 2. sıradayız. Tarımsal ihracatımızı 5 kat artırdık. Çok komik rakamlardan rekor rakamlara koştuk. Tarımsal ihracatta 20 milyar dolara ulaştık. Türkiye’nin tarımda ithalatçı bir ülke değil aksine tarımda net olarak ihracatçı bir ülkedir.” şeklinde konuştu.

AK Parti döneminde birçok ürüne destek verildiğini belirten Komisyon Üyesi CORA, “Önceden 5 ürün destekleme kapsamındaydı, şu anda destekleme kapsamında 17 tane tarımsal ürünümüz var. Karadeniz'de bakıyorsun çaya, fındığa; İç Anadolu'da buğdaya, Ege'de zeytine; hangi ürün aklınıza geliyorsa her birine destekleme AK Parti döneminde başlamıştır.” dedi.

TÜRKİYE SAMAN İHRAÇ EDİYOR

Türkiye’nin saman üretimi konusunda kendine yeten bir ülke olduğunu sözlerine ekleyen Milletvekili CORA, Türkiye’nin yıllık 25 milyon ton saman ürettiğine vurgu yaptı. Muhalefetin saman konusu üzerinden algı yaptığına dikkat çeken CORA, “Saman ithalatı konusu muhalefetin kuyruklu yalanıdır. Saman üretiminde kendi kendine yeten bir ülke konumundayız. Yıllık 25 milyon ton saman üretimi olan, bundan 15 milyon ton tüketimi olan, 8 ton civarında saman ihracatı olan bir ülkeyiz.” dedi. Muhalefete seslenen CORA, “Birisinin yapmış olduğu 150 kilogramlık saman ithalatı üzerinden AK Parti iktidarını, Hükûmeti dövmeye çalışıyorsunuz. Yazıklar olsun! Başka bir şey demiyorum. Yani 150 kilogramlık bir ithalatı bir yerden yakaladınız, oradan gidiyorsunuz ya! Yazık, yazık! Aynı şekilde, buğdayda da ihracatçı bir ülkeyiz ve dünyada 1. sıradayız.” şeklinde konuştu.

ÜRÜNLERİN FİYATLARINI HASATTAN ÖNCE AÇIKLIYORUZ

“Tarımda vizyon niteliğinde bir yaklaşımımız ürün alım fiyatı açıklamalarını hasattan önce yapmamızdır.” diyen CORA, “Bu, üreticiyi korumaya yönelik bir yaklaşım değil de nedir? Biz bu vizyonu ortaya koymasaydık, fındık başta olanla üzere 5 üründe dünya lideri olabilir miydik? Fındıkta, incirde, kirazda, ayvada, kayısıda şu anda lider ülke konumundayız.” açıklamasında bulundu.

MUHALEFETE 10 PUANLIK SORU

Hayvan varlığı konusunda Türkiye’nin 1. sırada olduğuna işaret eden CORA, muhalefete seslendi: CORA, “Size soruyorum arkadaşlar; Hayvan varlığı sayısı olarak büyükbaşta, küçükbaşta Avrupa ülkeleri arasında kaçıncı sıradayız? 10 puanlık soru soruyorum. Bakın, arkadaşlar, 1. sıradayız; toplamda varlık olarak 1. sıradayız. Bunları iyi bilmemiz gerekiyor. Rakamlarla konuşuyoruz, verilerle konuşuyorum. Bu söylediklerimizi araştırın, gerçeklerle yüzleşin; teşekkür edin, takdir edin; binlerce ürün arasında küçücük, ufak tefek ayrıntılardaki hataları tespit edip onun üzerine gitmeyin.” şeklinde konuştu.

10 YILDA TOHUM ÜRETİMİNİ 7 KAT ARTIRDIK

CORA, “Özellikle ifade etmek istiyorum: Tohum üretemeyen bir ülkeyken şu anda tohum ihraç eden bir ülke konumuna geldik. Şu anda sadece 10 yılda tohum üretimini 7 kat artırdık, ihracatımızı son 10 yılda 9 kat artırdık. İlk kez Hükûmetimiz döneminde tohumu da fidanı da destekleme kapsamına aldık.” dedi.

ORMANLARI YAKANLARA TEK KELAM ETMEDİNİZ?

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, orman yangınlarına müdahalenin geç edildiğine yönelik eleştirilerde bulunan muhalefet partilerini “Allah aşkına, bu orman yangınlarını çıkaranlara, bu ülkenin geleceğine kastedenlere iki kelamınız yok; bu terör örgütlerini kınamıyorsunuz, bunların yaktıkları ormanlardan dolayı o ‘ateşin çocukları’ diye kendilerini tabir eden kişileri kınamıyorsunuz, onlara bir iki söz söylemiyorsunuz, yok ‘Orman yangınlarına geç müdahale edildi.’ diyorsunuz. Bakanlık da Orman Genel Müdürlüğü de bu kadar orman yangınının olduğu bir dönemde yangınları söndürme noktasında tarihi bir başarı elde etmiştir.” dedi.

GURUR ABİDESİ TESİSLER YAPTIK

Son olarak DSİ ile ilgili yapılan sulama yatırımlarında rekorlar kırıldığını dile getiren CORA, “565 baraj, 553 HES, 329 gölet, 45 hayvan içme suyu projesi, 1343 sulama tesisi. Bunlar Türkiye'nin gurur abidesi tesisleridir.” ifadesini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber